Notices

Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > General GPU
General GPU
Forum Jump

New Radeon!

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 02-06-02, 10:46 AM Thread Starter   #1
Kingslayer
Senior Member

 
Kingslayer's Avatar 

Join Date: Jun 2001
Location: Port Charlotte, Florida

 
New Radeon!


I was just at ATI's site. They have a 128 Meg DDR version of the 8500 coming. Way cool.

That explains the $50 price drops I've been seeing lately from the 64meg 8500's.

__________________
"Some people live an entire lifetime and wonder if they have made a difference in the world. Marines don't have that problem" Ronald Reagan

Proud member of the XDC
Kingslayer is offline   QUOTE Thanks
Old 02-06-02, 10:48 AM   #2
]-[itman
Member

 
]-[itman's Avatar 

Join Date: Sep 2001
Location: Arizona

10 Year Badge
 
Yep and the new Nvidia cards are coming very soon too. Today was the official launch date. What I really want to know is the price on the new Radeon. I already know the price on the new Nvidia cards but i can't find the price or the new Radeon.

__________________
Hungry college student, will fold for food!
]-[itman is offline   QUOTE Thanks
Old 02-06-02, 10:53 AM Thread Starter   #3
Kingslayer
Senior Member

 
Kingslayer's Avatar 

Join Date: Jun 2001
Location: Port Charlotte, Florida

 
Hasn't hit the channel and isn't on ATI's own overpriced store. They're still selling 8500's for $299 and 8500 AIW's for $399.

I'm still not sold on 128 Meg video cards. My buddy has a 128Meg SiS card and the system will only recognize 64meg because of the VIA chipset. How many other people are going to rush out and buy these 128Meg cards and find out they can only utilize 64 of it because they have a VIA chipset. Myself included.

__________________
"Some people live an entire lifetime and wonder if they have made a difference in the world. Marines don't have that problem" Ronald Reagan

Proud member of the XDC
Kingslayer is offline   QUOTE Thanks
Old 02-06-02, 12:31 PM   #4
Cisco Kid
Senior Member



Join Date: Jan 2001
Location: Port Moody BC "West Coast Canada"

10 Year Badge
 
128 DDR ram is a complete waste of $$ at this time it is not needed, and to boot it will not function on the fastest chipset being the via 266A

save your money buy a faster cpu

Cisco KId
Cisco Kid is offline   QUOTE Thanks
Old 02-06-02, 12:47 PM Thread Starter   #5
Kingslayer
Senior Member

 
Kingslayer's Avatar 

Join Date: Jun 2001
Location: Port Charlotte, Florida

 
Quote:
Originally posted by Cisco Kid
128 DDR ram is a complete waste of $$ at this time it is not needed, and to boot it will not function on the fastest chipset being the via 266A

save your money buy a faster cpu

Cisco KId
Notice there is no information on nVidia's site warning that 128 meg won't register on VIA chipsets. The SiS card that a buddy got had no info either, but did tell him when he tried to install the driver. That's a little to late in my book. It just underhanded marketing. If I pay $300 for a 128 meg video card it damn well better use 128 meg of memory.

Luckily the SiS card was only $70.

__________________
"Some people live an entire lifetime and wonder if they have made a difference in the world. Marines don't have that problem" Ronald Reagan

Proud member of the XDC
Kingslayer is offline   QUOTE Thanks
Old 02-06-02, 01:01 PM   #6
]-[itman
Member

 
]-[itman's Avatar 

Join Date: Sep 2001
Location: Arizona

10 Year Badge
 
Well 1 good thing that will happen is that these new cards will(and already have)knocked down the prices of the earlier cards which is always a good thing. For me I'll probably stick with the system i got right now but get a new 8500(64meg) or Ti series product if i end up selling my AMD system to my friend.

__________________
Hungry college student, will fold for food!
]-[itman is offline   QUOTE Thanks
Old 02-06-02, 02:21 PM   #7
deathstar13
FSB FRIEK

 
deathstar13's Avatar 

Join Date: Dec 2001

10 Year Badge
 
ive seen reviews of 128 meg ram cards.im thinking it was radeon.
it actually degrades performance. at the momant anyhow.
mabey with some driver revisions that will change. but for now stay away!


"edit" it wasnt radeon sorry, it was the gf3ti200 128 meg
http://www.tomshardware.com/graphic/...205/index.html
but for now i guess it might be universal till driver support is up to snuff

__________________

Alright Brain, you don't like me, and I don't like you. But lets just do this, and I can get back to killing you with beer. -HJS-

Last edited by deathstar13; 02-06-02 at 02:41 PM.
deathstar13 is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > General GPU
General GPU
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 07:11 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?