Notices

Overclockers Forums > Hardware > Motherboards > AMD Motherboards
AMD Motherboards
Forum Jump

M4A89TD PRO/USB3 boot disk error

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 08-06-10, 04:18 AM Thread Starter   #1
Cown
Member

 
Cown's Avatar 

Join Date: Jun 2002
Location: Denmark

10 Year Badge
 
M4A89TD PRO/USB3 boot disk error


Hi Guys

I have recently installed an ASUS M4A89TD motherboard. Everything went well during installation, but now the motherboard somehow forgets how to boot up windows. The controller settings in BIOS are set to AHCI instead of PCI, but sometimes when the computer has been turned off it wont boot windows and posts a no system disk error. I then change the settings to IDE and then it boots, but when turned off again the same problem occurs, and vice versa. Can this be related to the BIOS not being updated? Or is it something else?

Thanks in advance.

__________________
Intel Core i7 2700k @ 3,95 Ghz / EK Supreme EF
ASUS Maximus V Gene
Corsair Vengeance 16 Gb PC3-12800 @ 1866 Mhz 9-10-9-24
EVGA GeForce GTX 780 Ti Dual Classified w/ EVGA ACX Cooler
2 x OCZ Vertex 3 120 Gb SSD RAID 0
Lian-Li PC-A10B
Corsair TX750W PSU
Windows 7 64-bit Ultimate


Project: ROG meets Lian Li
Cown is offline   QUOTE Thanks
Overclockers Approved
Which motherboard should you buy? Get the final word here. Check out the latest Overclockers reviews:
ASRock Z77 OC Formula Motherboard Review

ASRock teamed up with overclocker Nick Shih to make a high-end overclocking-based, yet functional for all users, motherboard named the Z77 OC Formula. It appears they have achieved it. Read More.

Get it at NewEgg for $239.99
ASUS Maximus V Formula Motherboard

The Maximus V Formula is part of the ROG (Republic of Gamers) series of motherboards, which in itself brings a high level of expectation. It's a no brainer, Overclockers Approved! Read more.

Get it at NewEgg for $279.99
Old 08-06-10, 09:58 AM Thread Starter   #2
Cown
Member

 
Cown's Avatar 

Join Date: Jun 2002
Location: Denmark

10 Year Badge
 
Anyone?

__________________
Intel Core i7 2700k @ 3,95 Ghz / EK Supreme EF
ASUS Maximus V Gene
Corsair Vengeance 16 Gb PC3-12800 @ 1866 Mhz 9-10-9-24
EVGA GeForce GTX 780 Ti Dual Classified w/ EVGA ACX Cooler
2 x OCZ Vertex 3 120 Gb SSD RAID 0
Lian-Li PC-A10B
Corsair TX750W PSU
Windows 7 64-bit Ultimate


Project: ROG meets Lian Li
Cown is offline   QUOTE Thanks
Old 08-06-10, 10:14 AM   #3
QuietIce
Disabled



Join Date: May 2006
Location: Anywhere but there

 
It's possible this is a BIOS issue but BIOS effects so many things it's hard to say. If you're having an odd issue like this I'd update, if there is one.


Edit:
Missed the USB part of that. If there is a legacy USB option in BIOS that can usually be disabled. Don't know if it'll help or not ...
QuietIce is offline Author Profile   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Motherboards > AMD Motherboards
AMD Motherboards
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 04:40 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?