Notices

Overclockers Forums > Hardware > CPUs > Intel CPUs
Intel CPUs
Forum Jump

Pentuim Doal-Core at 7.6Ghz

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 09-11-10, 07:06 AM Thread Starter   #1
Johnny1070
New Member



Join Date: Sep 2010

 
Pentuim Doal-Core at 7.6Ghz


yeah, that's not a typo, Check out my pictures in the community albums here http://www.overclockers.com/forums/album.php?albumid=93 and tell me what you think. I'm so mind blown I don't even know what to say.

Edit: I just realised that I did have a typo in my title. it's late and I've been overclocking for 7 hours now. -_-
Johnny1070 is offline   QUOTE Thanks
Old 09-11-10, 07:27 AM   #2
SeanBest
Member

 
SeanBest's Avatar 

Join Date: Aug 2006
Location: Harrisonburg, VA

 
Awesome, but got a CPU-Z validation screen by chance?

__________________
HEAT
Motherboard --------- BIOSTAR TPower I45
CPU ------------------- Intel E8600 @ 4GHz
Memory -------------- 4GB Corsair Dominator DDR2 1066
Cooling --------------- Thermalright Ultra 120 Extreme
HDDs ----------------- Western Digital Velociraptor 300GB 10k RPM
Graphics Card ------- MSI HD4870 OC Edition
Soundcard ----------- Creative X-Fi Xtremegamer
Case ------------------ Antec Nine Hundered
Power Supply -------- OCZ ModXStream Pro 600W
OS -------------------- Win 7 Pro x64, Mint Debian x64
SeanBest is offline Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 09-11-10, 07:34 AM Thread Starter   #3
Johnny1070
New Member



Join Date: Sep 2010

 
I wish, my computer crashed about 30 seconds after I took those screens, I've got it back at 3.5Ghz again because I think I might burn my house down if I do 7 again, even on my ice water system.
Johnny1070 is offline   QUOTE Thanks
Old 09-11-10, 07:49 AM   #4
JamesXP
Epic Fail Guy

 
JamesXP's Avatar 

Join Date: Apr 2007
Location: England

 
Why dont you use CPU-Z? it's pretty much the defacto for showing CPU speeds.

__________________
i5 3570K @ 4.5GHz
Thermalright Macho 120
ASRock Z77 Pro4
8GB Kingston HyperX 1600MHz
128GB Samsung 830 SSD
EVGA GTX770 ACX
EVGA Supernova 750G2
Corsair 650D
JamesXP is offline   QUOTE Thanks
Old 09-11-10, 07:52 AM   #5
Ben333
Folding for Team 32!

 
Ben333's Avatar 

Join Date: Feb 2007
Location: New Hampshire

 
Quote:
Originally Posted by Johnny1070 View Post
I wish, my computer crashed about 30 seconds after I took those screens, I've got it back at 3.5Ghz again because I think I might burn my house down if I do 7 again, even on my ice water system.
If it crashed that quickly I don't consider it an achievement. IMO only stable usable clocks are something to brag about.
Ben333 is offline Author Profile   QUOTE Thanks
Old 09-11-10, 07:58 AM Thread Starter   #6
Johnny1070
New Member



Join Date: Sep 2010

 
Quote:
Originally Posted by Ben333 View Post
If it crashed that quickly I don't consider it an achievement. IMO only stable usable clocks are something to brag about.
It wasn't really a bragging thing, it was more of a; HOLY S#!T IT'S RUNNING AT 7.6 EFFING GHz! IS THIS POSSIBLE? SOMEBODY PROVE ME WRONG, PLEASE>

you know?
Johnny1070 is offline   QUOTE Thanks
Old 09-11-10, 08:01 AM Thread Starter   #7
Johnny1070
New Member



Join Date: Sep 2010

 
Quote:
Originally Posted by JamesXP View Post
Why dont you use CPU-Z? it's pretty much the defacto for showing CPU speeds.
Well, I didn't have CPU-Z installed to tell you the truth, I wasn't trying for such a high OC at all, I miss typed my FSB clock to nearly double my 3.3 OC from before on accident, I was just ecstatic that it even ran windows!
Johnny1070 is offline   QUOTE Thanks
Old 09-11-10, 08:02 AM   #8
JamesXP
Epic Fail Guy

 
JamesXP's Avatar 

Join Date: Apr 2007
Location: England

 
I don't think it's possible not on water....


what exactly was your cooling system?


what voltage on the CPU?

__________________
i5 3570K @ 4.5GHz
Thermalright Macho 120
ASRock Z77 Pro4
8GB Kingston HyperX 1600MHz
128GB Samsung 830 SSD
EVGA GTX770 ACX
EVGA Supernova 750G2
Corsair 650D
JamesXP is offline   QUOTE Thanks
Old 09-11-10, 08:02 AM   #9
Psycogeec
Member



Join Date: Sep 2006

 
looks like a tarfanian phase duplication event.
if you can repeat the occurance, please contact Mr Hawkings, as it would begin to prove the dimentional string shifting events that will occur in 2012. If you have trouble rephasing the CPU though you could try mentioning how you accomplished the frequency adjustement that took it out of phase.
Psycogeec is offline   QUOTE Thanks
Old 09-11-10, 08:05 AM Thread Starter   #10
Johnny1070
New Member



Join Date: Sep 2010

 
Quote:
Originally Posted by JamesXP View Post
I don't think it's possible not on water....


what exactly was your cooling system?


what voltage on the CPU?
I have it in a custom loop with a 4X140 RAD and an Ice-box, voltages are and were at 1.344Vcore

I really don't even know how I got into windows or did anything at all except spontaneously combust.
Johnny1070 is offline   QUOTE Thanks
Old 09-11-10, 08:06 AM Thread Starter   #11
Johnny1070
New Member



Join Date: Sep 2010

 
Quote:
Originally Posted by Psycogeec View Post
looks like a tarfanian phase duplication event.
if you can repeat the occurance, please contact Mr Hawkings, as it would begin to prove the dimentional string shifting events that will occur in 2012. If you have trouble rephasing the CPU though you could try mentioning how you accomplished the frequency adjustement that took it out of phase.
I wish...
Johnny1070 is offline   QUOTE Thanks
Old 09-11-10, 08:16 AM   #12
ratbuddy
Member

 
ratbuddy's Avatar 

Join Date: Aug 2007
Location: Hartford, CT

 
764 FSB? Uhh, what mobo/RAM is that on?

__________________
HTPC - 2500k - 212+ - GA-Z68MX-UD2H-B3 - 2x4GB G.Skill DDR3-1600 - Vertex 2 90GB, Spinpoint F3 1TB w/M4 64GB ISRT Cache - Gigabyte GTX 460 1GB - Silverstone LC10B-E - Corsair RM550

-----
Main - X3 450 - ASRock A790GMH/128M 790GX - 2x2GB G.Skill 4-4-4-12 - 2xWD Green 1TB - Gigabyte GTX 460 1GB - Silverstone TJ08 - Corsair CX400W

Nothin' up my sleeve..
ratbuddy is offline Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 09-11-10, 08:19 AM Thread Starter   #13
Johnny1070
New Member



Join Date: Sep 2010

 
Quote:
Originally Posted by ratbuddy View Post
764 FSB? Uhh, what mobo/RAM is that on?
Just an xfx nforce 750i sli, but the ram is Patriot dual channel ULL ram at 4-4-4-12 timings.

Thankfully I didn't hurt anything, haha.
And it was at 724 not 764, that would just be crazy!

I was trying to hit around 1289 for the FSB but i typed 2899 instead.

Last edited by Johnny1070; 09-11-10 at 08:24 AM.
Johnny1070 is offline   QUOTE Thanks
Old 09-11-10, 08:35 AM   #14
ratbuddy
Member

 
ratbuddy's Avatar 

Join Date: Aug 2007
Location: Hartford, CT

 
Quote:
Originally Posted by Johnny1070 View Post
Just an xfx nforce 750i sli, but the ram is Patriot dual channel ULL ram at 4-4-4-12 timings.

Thankfully I didn't hurt anything, haha.
And it was at 724 not 764, that would just be crazy!
Oh sure, and 724 is sane??

Time to plug in those same settings and nab CPU-Z validation

__________________
HTPC - 2500k - 212+ - GA-Z68MX-UD2H-B3 - 2x4GB G.Skill DDR3-1600 - Vertex 2 90GB, Spinpoint F3 1TB w/M4 64GB ISRT Cache - Gigabyte GTX 460 1GB - Silverstone LC10B-E - Corsair RM550

-----
Main - X3 450 - ASRock A790GMH/128M 790GX - 2x2GB G.Skill 4-4-4-12 - 2xWD Green 1TB - Gigabyte GTX 460 1GB - Silverstone TJ08 - Corsair CX400W

Nothin' up my sleeve..
ratbuddy is offline Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 09-11-10, 08:55 AM   #15
Grief
Member



Join Date: Jul 2010

 
I read dual anyway didnt even see the typo untill you said it.
Grief is offline   QUOTE Thanks
Old 09-11-10, 11:38 AM   #16
freeagent

Member

 
freeagent's Avatar 

Join Date: Sep 2004
Location: Winnipeg!

 
Ive seen windows get confused at what clock speed im running before. It was usually xp too..

7.6ghz @ 1.34 = lol not a chance

__________________
Xeon X5690 E.S. @ 4404MHz 1.4v/Corsair H100
Asus Rampage III Formula @ 167/3049/3049
3x2GB STT Chrome @ 677MHz 6-5-6-18 1T 1.6v
Asus GTX 580 Matrix Platinum @ 900/1000 1.1v
Intel 520 120GB/WD 1TB Black
Auzentech Prelude
Thermaltake SP850M
Fractal Design Define R4
freeagent is offline Benching Profile Folding Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 09-11-10, 01:12 PM   #17
nzaneb
Senior Member

 
nzaneb's Avatar 

Join Date: Nov 2008
Location: Northern Indiana

 
Sorry to burst your bubble but it's not physically possible. It's just a glitch. You may have been overclocking, and it may have been unstable, but it wasn't running that fast. Consider the fact that some of the best overclockers in the world, that bin chips for a living, only ever managed 5.98 Ghz on a E6300 Pentium Dual Core (on LN2)
Water and 1.34V won't cut it... sorry.

Fun to see though

__________________
N-Zane-B
Forging the way for Overclockers.com World Domination
Join us on the benching team
!

nzaneb is offline Author Profile Benching Profile SETI Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 09-11-10, 01:35 PM   #18
doz
Member



Join Date: Nov 2002
Location: Las Vegas, NV

10 Year Badge
 
http://hwbot.org/community/submissio...33ghz_6713_mhz

Fastest core2 chip to date. You dont even come close. Not to mention he was using LN2. Whether it was a glitch or you photoshopping, do some research about these things before posting about it.

And heres the fastest water.
http://hwbot.org/community/submissio...hz_5240.57_mhz

__________________
Asus P8P67
Intel i7-2600k @ 4.9ghz
GSkill Ripjaws 8gb 1600mhz c8
EVGA GTX780 ACX 1228//1650
OCZ Agility 2 240gb, Corsair Force 3 180gb, (2)WD 1tb Black
HAF 932w/ Corsair HX750
Heat
doz is offline Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 09-11-10, 03:49 PM   #19
nzaneb
Senior Member

 
nzaneb's Avatar 

Join Date: Nov 2008
Location: Northern Indiana

 
This is the CPU he's using though.
LN2
H20

__________________
N-Zane-B
Forging the way for Overclockers.com World Domination
Join us on the benching team
!

nzaneb is offline Author Profile Benching Profile SETI Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 09-11-10, 08:53 PM   #20
doz
Member



Join Date: Nov 2002
Location: Las Vegas, NV

10 Year Badge
 
I know, I was just referring to the whole core2duo line up.. Troll hasnt shown back up yet either.

__________________
Asus P8P67
Intel i7-2600k @ 4.9ghz
GSkill Ripjaws 8gb 1600mhz c8
EVGA GTX780 ACX 1228//1650
OCZ Agility 2 240gb, Corsair Force 3 180gb, (2)WD 1tb Black
HAF 932w/ Corsair HX750
Heat
doz is offline Heatware Profile   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > CPUs > Intel CPUs
Intel CPUs
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 09:19 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?