Notices

Overclockers Forums > Hardware > CPUs > Intel CPUs
Intel CPUs
Forum Jump

atm E6750- want Q9550, does it fit on my X38 Motherboard?

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 11-08-10, 03:46 PM Thread Starter   #1
ghosty1234
Member

 
ghosty1234's Avatar 

Join Date: Mar 2006
Location: Germany

 
atm E6750- want Q9550, does it fit on my X38 Motherboard?


Hello Guys, first of all, Greeetz from Germany
..
well, at the moment i have my rig in the signature.
Im running the C2D E6750 @3.100 Mhz. I wanna change to a Q9550
Maybe overclock it between 2.9 till 3.2
Of course, the change to a Q9550 will be nice step.

But, will it fit on my Motherboard?
I have the Abit X38 Quad GT.
From the Abit Page, the Q9550 will run on my MB. Its listened here
Well,..there are stories on the internet, that the X38 GT Board has some problems with the Quad-CPUs, especially in overclocking^^ PWMs damage and so on?
Does someone of u have some experience with this combination?

Best regards,
Ghosty

ghosty1234 is offline   QUOTE Thanks
Old 11-08-10, 04:49 PM   #2
BigTerminator
Member

 
BigTerminator's Avatar 

Join Date: Jul 2010
Location: Maryland

 
Yes it will fit as long as it uses socket 775. Now make sure to get the latest BIOS update because one of the updates could have been for supporting that CPU.

__________________
My Desktop:
Intel Core i7 875k @ 4.2ghz 1.4v | Noctua NH-D14 with 3 Rosewill RFX 120 Fans
MSI Big Bang Fuzion | 8gb G. Skill Sniper 1600mhz | GTX 760 Gigabyte Rev 2.0 1333/1850mhz
Cooler Master HAF X With Window | Corsair TX 750 watt PSU | 2x500gb Samsung F3 RAID 0
Asus Essence ST | 3D Mark 11 High Scores = Performance 9000

My Laptop: Lenovo Y580
Intel Core i7 3630qm @ 2.4ghz | 8gb DDR3 1600mhz | 120gb ADATA SSD | 1tb HDD
Nvidia GTX 660m @ 1260/1400mhz | 15.6" 1080p
Arctic MX-4 Thermal Paste | Rosewill Notebook Cooler | 3d Mark 11 High Scores = Performance 3400 Extreme 1100
BigTerminator is offline   QUOTE Thanks
Old 11-08-10, 05:23 PM Thread Starter   #3
ghosty1234
Member

 
ghosty1234's Avatar 

Join Date: Mar 2006
Location: Germany

 
yes, no problem.
some months ago i installed 1.3 and 1.4

ghosty1234 is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > CPUs > Intel CPUs
Intel CPUs
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 03:13 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?