Notices

Overclockers Forums > Hardware > Motherboards > Intel Motherboards
Intel Motherboards
Forum Jump

Sapphire pure black x58

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 04-21-12, 05:11 AM Thread Starter   #1
Hawaiiansnow
Registered



Join Date: Mar 2012

 
Talking Sapphire pure black x58


Has anybody got/used one of these?



http://www.ebay.co.uk/itm/SAPPHIRE-P...ht_3276wt_1166


I cant get diectX11 cards to run on it, I can use Directx10 cards, I have had 3x gtx 8800's running in it fine but if i try to put a gtx 560 in it, it has problems.

Can anybody tell me if directx11 will run on this board?

Thanks
Hawaiiansnow is offline   QUOTE Thanks
Overclockers Approved
Which motherboard should you buy? Get the final word here. Check out the latest Overclockers reviews:
ASRock Z77 OC Formula Motherboard Review

ASRock teamed up with overclocker Nick Shih to make a high-end overclocking-based, yet functional for all users, motherboard named the Z77 OC Formula. It appears they have achieved it. Read More.

Get it at NewEgg for $239.99
ASUS Maximus V Formula Motherboard

The Maximus V Formula is part of the ROG (Republic of Gamers) series of motherboards, which in itself brings a high level of expectation. It's a no brainer, Overclockers Approved! Read more.

Get it at NewEgg for $279.99
Old 04-21-12, 05:28 AM   #2
Badbonji

 
Badbonji's Avatar 

Join Date: Apr 2008
Location: Birmingham, UK

 
I don't personally have that board, but I am using an X58 setup (sig). The pci-e slots are backwards compatible - the GTX560 should work perfectly fine. I am running a GTX680 on mine currently.

What problems are you experiencing? Is this a new card? You might want to try it in another computer to make sure the 560 is actually working.

__________________
i7 3770K 4.5GHz 1.2V | Phanteks PH-TC14PE | 16GB TeamGroup Elite 1600MHz | GIGABYTE G1.Sniper M3 | EVGA GTX680 SC 1254/1500MHz | M4 256GB + 150GB Raptor | Corsair HX+ 850W | Antec 1200
i7 965 | 8GB OCZ Gold 1600MHz | GIGABYTE Extreme X58 | HD5450 | M4 64GB + 7TB | OCZ 500W
MacBook Pro 15" | i7 2.3GHz | 8GB 1600MHz
Badbonji is offline Benching Profile SETI Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 04-21-12, 06:56 AM Thread Starter   #3
Hawaiiansnow
Registered



Join Date: Mar 2012

 
Hi, i took my 3 gtx 8800's out and replaced it with a gtx 560 oc, it didnt work so i got a replacement that didnt work, so i got a gtx 560 soc that didnt work, but all the 560's work in my new m/b, the gigabyte x58 oc.

all the graphics card are new accept the 8800's they are 2nd hand
Hawaiiansnow is offline   QUOTE Thanks
Old 04-21-12, 09:16 AM   #4
Nebulous
Seņor Senior Member

 
Nebulous's Avatar 

Join Date: Oct 2002
Location: The Empire State

10 Year Badge
 
That's odd. If your new video cards don't work in the Black x58 board, but work in the Gigabyte, then I would suspect it's a power issue.

How about clearing the cmos via removing the battery for 5-10 min, put the battery back in, put the gtx 560 in the top slot making sure it's seated all the way, make sure the power connectors are seated all the way in, and power the system up.

Also what power supply are you using? Wattage, brand,model #.

__________________

<MEGA-O>
ASRock Z97 Extreme 6 /i7 4790K De-Lid @ 4.7GHz
16GB GSKILL Sniper F3-17000CL11D-8GBSR @ 2400
H2O=XSPC Rasa Black / RX360 / MCP-655 / MCRes
Corsair Force 3 SSD 120GB x2 / WD VelociRaptor 300GB
Gigabyte GV-R797OC-3GD WF3 @ 1100/1500 w/ModBios
Sony AD-7220S / Maxtor 160GB / Lite On LH-16A1S
SilverStone Zeus SST-ZM1350 1350w
CM Cosmos 1000 / Win8.1 x64
** Under TITLE II, SECTION 210.340 it is legal to overclock **
Nebulous is online now Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 04-21-12, 09:59 AM Thread Starter   #5
Hawaiiansnow
Registered



Join Date: Mar 2012

 
i have a x power pro 950w psu. (http://di1-4.shoppingshadow.com/imag...+Cable+Mod.jpg)

I took the pure black x58 and the gtx 8800's out and put the x58 oc in with the gtx 560 soc and it works fine.
Hawaiiansnow is offline   QUOTE Thanks
Old 04-21-12, 10:05 AM Thread Starter   #6
Hawaiiansnow
Registered



Join Date: Mar 2012

 
Your cpu settings


Quote:
Originally Posted by Nebulous View Post
That's odd. If your new video cards don't work in the Black x58 board, but work in the Gigabyte, then I would suspect it's a power issue.

How about clearing the cmos via removing the battery for 5-10 min, put the battery back in, put the gtx 560 in the top slot making sure it's seated all the way, make sure the power connectors are seated all the way in, and power the system up.

Also what power supply are you using? Wattage, brand,model #.

Can i ask what your settings are to overclock your i7 920? I have the x58 oc which overclocked my i7 920 to 4ghz but i have had problems after a week with crashing. The 4 ghz button is for the 930 - 990x, thats what the book says.
Hawaiiansnow is offline   QUOTE Thanks
Old 04-21-12, 12:36 PM   #7
Metlcub



Join Date: Apr 2011
Location: Mickleton NJ

 
Wht PSU are you running? It could be a power issue, but not sure. It could just be a bad PCIe slot. I didnt know sappier made Mobo's


I am selling a X58 board in the classifieds. I have a GTX570 and it ran fine in it. The board I am selling is a gigabyte X58A-UD3R v2 along with a i7-930 cpu just a FYI

__________________
Mobo ASRock z77 Extreem4
CPU i7-2600k @ 4.2 1.20v
CPU HS/F Corsair H-100
RAM Corsair Veng 12gig DDR3-1600
GPU EVGA 760 SC Acx
Storage 2tb HDD
DVD Samsung BD/DVD/CD
Inputs Logitech G510 and G700
Sound Sb X-Fi titanium , TB DX12
Case Haf X Advanced
PSU TT TR2 RX 750w
My Heatware
Metlcub is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Motherboards > Intel Motherboards
Intel Motherboards
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 01:34 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?