Notices

Overclockers Forums > Hardware > CPUs > Intel CPUs
Intel CPUs
Forum Jump

Hey i know its old but PLEASE HELP

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 06-04-02, 07:46 PM Thread Starter   #1
Meaker10
New Member



Join Date: Jun 2002

 
Exclamation Hey i know its old but PLEASE HELP


Can i overclock my p2 400 to 450 with stock cooling with 440bxc motherboard by changeing the multiplyer saftely without any modifications?
Meaker10 is offline   QUOTE Thanks
Old 06-04-02, 07:52 PM   #2
batboy
Senior Moment

 
batboy's Avatar 

Join Date: Jan 2001
Location: Kansas, USA

10 Year Badge
 
Multiplier is locked, you can't overclock that way, you have to raise the FSB.

__________________
2600K, Asus P8P67 Deluxe, 2X2GB G.Skill Pi PC3-2133, PC & Cooling 750W
watercooled: Eheim 1048 pump, Swiftech Apogee GTX and 2X120mm rad
FS020 case, OCZ SSD, Sapphire HD 6950, Acer X241W 24" widescreen
batboy is offline   QUOTE Thanks
Old 06-04-02, 07:55 PM Thread Starter   #3
Meaker10
New Member



Join Date: Jun 2002

 
damn only got pc100 ram
Meaker10 is offline   QUOTE Thanks
Old 06-04-02, 09:18 PM   #4
batboy
Senior Moment

 
batboy's Avatar 

Join Date: Jan 2001
Location: Kansas, USA

10 Year Badge
 
Often, PC100 RAM will overclock up to 110 or 112 FSB. I've seen good quality PC100 go up to 115 FSB even. The more important thing is whether or not your mobo has adjustable FSB settings.

__________________
2600K, Asus P8P67 Deluxe, 2X2GB G.Skill Pi PC3-2133, PC & Cooling 750W
watercooled: Eheim 1048 pump, Swiftech Apogee GTX and 2X120mm rad
FS020 case, OCZ SSD, Sapphire HD 6950, Acer X241W 24" widescreen
batboy is offline   QUOTE Thanks
Old 06-05-02, 05:03 AM   #5
D2DM
Member



Join Date: Oct 2001
Location: NL

 
You could try this meaker10..

http://forum.oc-forums.com/vb/showth...ght=unlock+PII

It depends on how old your PII is.

Some PII's can be unlocked.

(I believe it was B19 or B21.. look closly at the pics and count..)

gl.

Last edited by D2DM; 06-05-02 at 05:08 AM.
D2DM is offline   QUOTE Thanks
Old 06-05-02, 05:14 AM   #6
takiwa
Member

 
takiwa's Avatar 

Join Date: Dec 2001

 
I would try that RAM first, before replacing it. I have a 128MB stick of PC100 KingMAX Vaue RAM in a BX board with a PII 350, and it does 142 rock stable. I can do 150, but after about 10 minutes it will crash Windows when I fold.
takiwa is offline   QUOTE Thanks
Old 06-05-02, 11:04 AM   #7
Caffinehog
Übercaffinated Member

 
Caffinehog's Avatar 

Join Date: Dec 2001
Location: In the lab

 
Don't count out getting new memory. PC133 is $15 a 128MB stick on pricewatch. But first, give it a shot with the memory you have! I've run pc100@ 133 many times without problems.
Caffinehog is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > CPUs > Intel CPUs
Intel CPUs
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 09:45 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?