Notices

Overclockers Forums > Hardware > Storage
Storage SSDs, HDDs, CD/DVD/Bluray
Forum Jump

SMART event on Intel Matrix RAID

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 12-28-07, 09:17 AM Thread Starter   #1
rumking
Registered



Join Date: Jun 2004

 
SMART event on Intel Matrix RAID


I have 2x 320GB Seagate 7200.10 harddrives in a Matrix RAID with 2x40GB in RAID 0 and the remainder in RAID 1.

When booting up, the RAID screen shows that my RAID 1 arrary status is "Verify" and an individual drive at bottom half of screen shows a SMART event. The computer ran a self check chkdsk i believe. Afterwards, it stayed at a black screen with my pointer, and a lot of hard drive activity. I figured it was rebuilding itself, but after 2 hrs like that, I came to the conclusion that something is seriously ill.

DO you guys have any suggestions or have experience dealing with an issue like this? Cuz I'm stumped.

__________________
Intel E8400 (460x9) 1.36V in CPUZ
Gigabyte EP35-DS3R F2 BIOS
2x1 GB Crucial Lanfest DDR2 800
EVGA 8800GTS
DDC w/ Petras Top, Apogee, BI GT 240 Stealth, EK Res, MCW-60R, Masterkleer 7/16"
rumking is offline   QUOTE Thanks
Old 12-28-07, 10:55 AM   #2
nd4spdbh2
Member

 
nd4spdbh2's Avatar 

Join Date: Nov 2005
Location: Camarillo, CA!

 
you might want to check the SMART data on each drive. What you do is download bartPE and build a bartPE cd that you can boot from, and also download something that can view smart data but you dont have to install it. Then disable raid (yes disable) and have the smart data viewer on a usb pen drive. Plug the pen drive in when the comp is off. then boot up with the bart pe cd and run the smart data viewer to see if anything is outta wack.


Or take the hd out and plug it into another comp with sata.

__________________
#12 in the 4ghz core 2 duo club baby! - 52 inches of CRYSIS! - Black Belt Ubercloxx0r -- Heatware
Main -- Lian Li V2000b -- i7 2700k -- MSI Z68A-GD80 -- 12gb 1600 -- GTX560Ti --Adata 128gb S510 & 2x500gb -- Seasonic S12 600w -- Dell 2209WA
HTPC -- Silverstone GD05B -- E7200 @ 3.2ghz -- G41-M7 -- 4GB 800mhz -- g210 passive -- 320gb 2.5in WD -- Antec EA 430w -- 52inch Samsung LCD
Server -- Antec NSK4480B -- E3300 @ 2.5ghz -- ECS G33T-M2 -- 3gb 667mhz -- Onboard Vid -- 500Gb + 1TB hatachi + 1tb WD -- Zalman 400w
Netbook - Dell Mini 9 - Atom 1.6ghz - 8GB ssd - 2GB pc6400 - WIN 7 PRO!
Need 4 Speed - BH
nd4spdbh2 is offline   QUOTE Thanks
Old 12-28-07, 11:29 AM Thread Starter   #3
rumking
Registered



Join Date: Jun 2004

 
how do i get it to boot from the pen drive? do u know any smart viewers? and does bartPE work on vista ultimate? my comp is running vista

__________________
Intel E8400 (460x9) 1.36V in CPUZ
Gigabyte EP35-DS3R F2 BIOS
2x1 GB Crucial Lanfest DDR2 800
EVGA 8800GTS
DDC w/ Petras Top, Apogee, BI GT 240 Stealth, EK Res, MCW-60R, Masterkleer 7/16"
rumking is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Storage
Storage SSDs, HDDs, CD/DVD/Bluray
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 06:58 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?