• Welcome to Overclockers Forums! Join us to reply in threads, receive reduced ads, and to customize your site experience!

Any ideas before I RMA this beast?

Overclockers is supported by our readers. When you click a link to make a purchase, we may earn a commission. Learn More.

brojoh2

Registered
Joined
Apr 5, 2001
I just got this mobo - apparently DOA, but before I RMA it - does anyone have any ideas on things to check out that I may not have thought of? It doesn't do a thing when I turn it on - no beeps - nothing. Just turns off immediately. The only card I have in it is video - Nvidia Geforce 2 GTS 32mb. If you have any ideas, please post. Thanx.

Tbird 900 water cooled
256mb Crucial 222 ram
128 Corsair 222 ram
Dual IBM 30gb 7200 RPM HDD RAID 0
Eheim 1046 inline pump
Be Cooling radiator and block
 

Ridenow

Sneaky Moderator
Joined
Apr 17, 2001
Location
Springfield, IL
If you do not have the fan plugged in it beeps, been there, done that.
See if you can find a friend or a friendly computer store that will let you test your processor in their motherboard. With no beeps the probiblity that you have a DOA processor is high, but it could be mobo or memory.
 

Lasse S.

Registered
Joined
May 11, 2001
Location
Norway
Mine didn't beep or anything (turned itself off within a second), I connected my Enermax powersupply fan header (just tach) to fan header #1, but apparently that wasn't enough (less than 2000rpm)...

Then I connected a old CPU cooler fan (5000+ rpm) and the board booted fine, I updated the BIOS (v.ZT) and disconneted the fan again....the newer BIOS don't require a FAN in header #1 to work
 
OP
B

brojoh2

Registered
Joined
Apr 5, 2001
Ridenow (May 11, 2001 10:24 a.m.):
If you do not have the fan plugged in it beeps, been there, done that.
See if you can find a friend or a friendly computer store that will let you test your processor in their motherboard. With no beeps the probiblity that you have a DOA processor is high, but it could be mobo or memory.

All I'm changing is the mobo. The proc is fine in the old mobo. Same with the memory. Same with everything. All I changed is the mobo.