• Welcome to Overclockers Forums! Join us to reply in threads, receive reduced ads, and to customize your site experience!

anybody have any type of probs with a geforce2 mx?

Overclockers is supported by our readers. When you click a link to make a purchase, we may earn a commission. Learn More.

Worm

Registered
Joined
Jun 14, 2001
I've narrowed down my problems (I hope) to my vidcard. I've noticed when I play a game that'll use 3dgrfx it'll lock up. The sound stays on so I figure it's not my cpu or sound card. Has anyone ever had this kind of problem with a geforce2? Any kind of help and/or advice would be greatly appreciated.

SAW

specs:

900 Athlon
393ram
geforce2 mx 32mb
sb live value
middle tower case
20g hd
 
J

JEFF

Guest
what brand?
do a more complete setup for signature,that will help.(see mine)need mobo name and #.also what watt psu.are ther any other lockups?
 
J

JEFF

Guest
sorry i cut off the end.
first check the drivers and update them.if your cpu is overclocked back off a bit.this could also be an sb issue,try changing pci slots around leaving #1 open.if you have a 686b chip you may need the bug fix.are you having ANY other probs?did you try upping the i/o voltage?
 
OP
W

Worm

Registered
Joined
Jun 14, 2001
I'm sorry.... I have a leadtek geforce2. How do I check if I have a 686b?? And if I do where do I get the updates? and here's more detailed on my specs (I'm just gonna copy from the reciept).

AMD Thunderbird k7 900 (I thought it was an athlon ?? guess I was wrong)
MSI k7t Pro2A Kt133
32x64 256 pc133 sdram
Acer CD656 56x ide rom (I think somethings wrong with this one too)
IBM 20g
3com 56k modem
sb live value
enlighten en 7237/3 middle tower
sony 1.44 floppy

Well, that's as much info as I can provide... don't know the wattage either, but I can find out. any help is greatly appreciated man! please!!! :)
SAW
 

Pinky

Member
Joined
Apr 21, 2001
Location
Narf City, USA
I should have read your post more closely...

Lockups are usually caused by an overheated GPU (the video card's chip). Otherwise, it's a drivers issue.

In your case I would figure it to be a drivers issue since it's only happening with 3d/games (like UT?? please be more specific). You didn't mention overclocking your card, so heat probably isn't the issue.

What set of drivers are you using and which ones have you tried? Most people use the 12.90, I personally use the 12.00 problem free.
 

dozier768

Member
Joined
May 9, 2001
Location
portland,or
i think this is a case of the sound card and the vidcard perhaps sharing an irq, because i had this problem and so have many others. and if your running a via chipset you need to download the 686 bugfix from via. the sblive's have a comparability problem with via 686 series chipsets
 
OP
W

Worm

Registered
Joined
Jun 14, 2001
My video card isn't overclocked. But now that you mention the sound card, I remember when I first set up my comp, I would play a game (black and white) and it would lock up. after I updated my soundcard it didn't do it. On another game, however, it my comp would lock up all the time. The game was Dues Ex and most of the time it would lock up. Now, I have a silly question or two, how do I know what set of drivers I'm running? Do I check it in my computer--> control panel-->system ? As for the vid and soundcard sharing IRQ how do I check/remedy that?

SAW
 

qc

Registered
Joined
May 14, 2001
Worm you are in big trouble.
I suggest you to by some book like "Windows 98 step by step" or more recently use F1 key and read some help.
 

Über~PhLuBB

Jedi Knight Senior
Joined
May 9, 2001
Location
Portland, OR
I have similar problems with my GeForce256. I play *ALOT* of UT. I'm talking 7 hours a day. The game crashes alot (Respectively; remember, I do play 7 hours a day). I find that after a nice restart and some time to cool off, it takes longer before problems occur. It's a damn shame it DOES crash up though. I'll get 24/25 frags, then I'll have to start all over when I get back into the game.

(Did I mention that only the game will crash? Not the while computer. No freezing, no artifacts, the program just cuts out.)
 

dozier768

Member
Joined
May 9, 2001
Location
portland,or
Worm (Jul 13, 2001 02:53 p.m.):
My video card isn't overclocked. But now that you mention the sound card, I remember when I first set up my comp, I would play a game (black and white) and it would lock up. after I updated my soundcard it didn't do it. On another game, however, it my comp would lock up all the time. The game was Dues Ex and most of the time it would lock up. Now, I have a silly question or two, how do I know what set of drivers I'm running? Do I check it in my computer--> control panel-->system ? As for the vid and soundcard sharing IRQ how do I check/remedy that?

SAW

to check the irq's simply right click on your my computer icon and select properties. then when the system window pops up click on the device manager tab at the top. then look at the list. double click on the icon labled computer and it will show you all your irq's and if there is a shared irq more then one device on the list will show the same number. it is ok to have some shared irq's but you dont want any ones shared with the graphics card, and preferebly the sound card
 
OP
W

Worm

Registered
Joined
Jun 14, 2001
qc (Jul 13, 2001 03:39 p.m.):
Worm you are in big trouble.
I suggest you to by some book like "Windows 98 step by step" or more recently use F1 key and read some help.

Whoooa... hey, I ain't that stupid... I just wanted to make sure cause there are some things I'm not sure about and there's some stuff that I am...

SAW
 
J

JEFF

Guest
for drivers www.nvida.com they should work for you.try the latest detenators.to check drivers control panel system,device manager,display adaptors,properties,driver file details.
which slot is sound card in did you try moving it?when you checked irq's were they sharing?(changing pci slots would fix that)
yes your cpu is an athalon.
sorry for delay was in laredo when i first saw your post .home now but not sure how long.
to find out if u have a 686b do search for "sisoft"go to sisoft sandras page and down load,double vclick system it has alot of useful info and will tell you if you have a 686b.