• Welcome to Overclockers Forums! Join us to reply in threads, receive reduced ads, and to customize your site experience!

Are these voltages ok?

Overclockers is supported by our readers. When you click a link to make a purchase, we may earn a commission. Learn More.

dgk

Member
Joined
Feb 2, 2001
Location
Delray Beach FL
I'm trying to eliminate reasons for my spectacular failure to achieve Prime95 stability anywhere near 200*11. It failed after 3 hours at 200*10.5. These are the MB voltage reports.

Rail Low High
+3.3 3.41 3.49
+5 4.97 5.08
-5 5.22 5.30
+12 12.54 12.74
-12 12.54 12.67


Anything here likely to cause a problem? Enlight 420.

VCore was 1.725
DDR was 2.7

Temps peaked at 47C. Maybe I should just assume this beast needs more power and run it at 1.775? or 1.8? I'm not thrilled at the idea but I've been working on this for weeks now and sort of need to get it live.
 

homicsbane

Member
Joined
Jun 30, 2001
I am having the same problem with my non-deluxe board. I have the same voltage setup as you do but my +12V is at 12.9 now and when i put the vcore to 1.85 when i overclock more, it goes as high as 13.4. I know that must not be healthy, im not sure if its the board or the psu.
 
OP
D

dgk

Member
Joined
Feb 2, 2001
Location
Delray Beach FL
I ran it today at 166*11 and stock voltages. Well, the DDR was 2.7 but the MB was 1.625 or whatever is the lowest. It ran for 10 hours with no problem. So now I bumped the voltage up to 1.775 or maybe 1.800. I forget. And the memory up to 2.8.

It seems to me that if it crapped out at 10.5 then it isn't the CPU that is the limiting factor, but I guess it can't hurt to bump it up. I got the memory up to just in case.

Prime95 is once again running. MBM now says the Vcore is 1.86 and diode is 51C. What, me worry:eek: Well, it's on the 5th set of tests and so far, so good. One hour. I won't know till tomorrow morning whether this helps but if it fries, well, someone has to keep the economy moving.