• Welcome to Overclockers Forums! Join us to reply in threads, receive reduced ads, and to customize your site experience!

can't load driver for Audigy sound card......

Overclockers is supported by our readers. When you click a link to make a purchase, we may earn a commission. Learn More.

wired14

Member
Joined
Oct 13, 2003
Location
Rockville, MD & Athens, Greece
[email protected][knoppix]$ lsmod
Module Size Used by Not tainted
ext3 64164 0 (autoclean)
jbd 46356 0 (autoclean) [ext3]
autofs4 8756 1 (autoclean)
af_packet 13512 0 (autoclean)
ntfs 50944 1 (autoclean)
msdos 4652 0 (autoclean)
nls_iso8859-1 2876 1 (autoclean)
nls_cp437 4380 0 (autoclean)
soundcore 3428 0 (autoclean)
agpgart 42628 0 (unused)
natsemi 17408 1
emu10k1-gp 1224 0 (unused)
gameport 1404 0 [emu10k1-gp]
serial 51972 0 (autoclean)
pl2303 10392 0 (unused)
usbserial 17628 0 [pl2303]
usb-storage 61280 0
usb-ohci 18184 0 (unused)
usb-uhci 21868 0 (unused)
usbcore 57824 1 [pl2303 usbserial usb-storage usb-ohci usb-uhci]
apm 9768 2
rtc 6972 0 (autoclean)
cloop 8740 2


the driver i need is the emu10k1 as listed above

i type modprobe emu10k1 and i get this :


modprobe emu10k1
/lib/modules/2.4.24-xfs/kernel/drivers/sound/ac97_codec.o: create_module: Operation not permitted
/lib/modules/2.4.24-xfs/kernel/drivers/sound/ac97_codec.o: insmod /lib/modules/2.4.24-xfs/kernel/drivers/sound/ac97_codec.o failed
/lib/modules/2.4.24-xfs/kernel/drivers/sound/ac97_codec.o: insmod emu10k1 failed




as root



modprobe emu10k1
/lib/modules/2.4.24-xfs/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o: init_module: No such device
Hint: insmod errors can be caused by incorrect module parameters, including invalid IO or IRQ parameters.
You may find more information in syslog or the output from dmesg
/lib/modules/2.4.24-xfs/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o: insmod /lib/modules/2.4.24-xfs/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o failed
/lib/modules/2.4.24-xfs/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o: insmod emu10k1 failed





dmesg

Creative EMU10K1 PCI Audio Driver, version 0.20, 01:17:01 Feb 4 2004
Creative EMU10K1 PCI Audio Driver, version 0.20, 01:17:01 Feb 4 2004
Creative EMU10K1 PCI Audio Driver, version 0.20, 01:17:01 Feb 4 2004
Creative EMU10K1 PCI Audio Driver, version 0.20, 01:17:01 Feb 4 2004
Creative EMU10K1 PCI Audio Driver, version 0.20, 01:17:01 Feb 4 2004



insmod -r emu10k1
Using /lib/modules/2.4.24-xfs/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o
/lib/modules/2.4.24-xfs/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o: /lib/modules/2.4.24-xfs/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o: unresolved symbol sound_unload_mididev
plus at least 20 more simila errors...




Thanks :)