• Welcome to Overclockers Forums! Join us to reply in threads, receive reduced ads, and to customize your site experience!

Did intel ever make a 1.33ghz p3?

Overclockers is supported by our readers. When you click a link to make a purchase, we may earn a commission. Learn More.

lonewolf1983

Member
Joined
Jul 17, 2001
Location
perth, Australia
hi guys,

someone on the web is selling a quantity of "1.33ghz p3's",
i know all p3's over 1ghz are tualatin based, but i thought intel only made 1.13.1.26 and 1.4 ghz variants.
he says they are 512k versions...
Thoughts??
 

looktall

Member
Joined
Jul 28, 2002
Location
perth.wa.au
yes there is a 1.33ghz tualatin PIII, but if he's claiming they 512k L2 he's full of it. :D

only the PIII-S tualatins have 512k L2. the 1.33 only has 256k.

EDIT: did he tell you the s-specs for these chips?
 

james.miller

Member
Joined
Jun 8, 2002
Location
Dunstable, uk
oh right. so my works pc (a 1.1ghz p3) is a tully?

mabey that explains why it runs so cool (27c idle????? ive never seen a air cooled pc idle so low, especially one that quiet)
 

looktall

Member
Joined
Jul 28, 2002
Location
perth.wa.au
there was a 1.13 coppermine, but i think that was recalled wasn't it?
so i'd say yours is a tualatin. :D

i believe there was also a PIII-S 700 and 800. (tualatin) but i've never seen one.
 

jmsandrsn

Member
Joined
Dec 20, 2000
Location
Xenia OH
looktall said:
there was a 1.13 coppermine, but i think that was recalled wasn't it?
so i'd say yours is a tualatin. :D

i believe there was also a PIII-S 700 and 800. (tualatin) but i've never seen one.

Yes that is correct...there was a coppermine PIII 1.133 that was recalled a little bit over 2years ago right around it's initial release. Other than this, the only other coppermine processors over 1 GHz was a PIII 1100E (100 MHz FSB) and Celeron 1.1 GHz (100 MHz FSB, 128k cache).
 

f00t

Member
Joined
Oct 20, 2002
Intel did make two other p3's over 1ghz. They are the 1.1ghz and 1.133ghz. I have only recently heard of the existence of both of these cpus but I know that the 1.133ghz version was discontinued do to instability and bugs (I can get one but it costs $260 canadian).
 

Clevor

Member
Joined
Aug 19, 2001
Get one of them 1.0E cDOs and overclock it to 133 fsb. That will make a nice 1.33 gig P3. :D Hard to find nowadays, though. I got two myself, one used and one new, but haven't checked them out yet.