• Welcome to Overclockers Forums! Join us to reply in threads, receive reduced ads, and to customize your site experience!

FahCore_21 Has Failed

Overclockers is supported by our readers. When you click a link to make a purchase, we may earn a commission. Learn More.

JLK03F150

What have I done! Member
Joined
May 17, 2005
Location
Georgia
Edit: I had a bad 4gb stick of RAM causing all sorts of errors. Out with the old, in with the new & folding again. :)

I have one PC that keeps failing. It was folding CPU & GPU, but I deleted the CPU because that FahCore was failing. Now the GPU is doing it pretty consistently. I'm new to troubleshooting this program, so I could really use some help with it.

PC spec is HP 6200 Pro
i3-2120, 2x4GB DDR3-1333, Radeon HD 7750, everything is stock. Win 7 Pro & the latest Crimson AMD driver (I need to downgrade to Catalyst 13.9, correct?)

I captured this log at 21:50Z, and it had stopped at 18:17
Code:
*********************** Log Started 2016-02-08T17:37:13Z ***********************
17:37:13:************************* [email protected] Client *************************
17:37:13:      Website: http://folding.stanford.edu/
17:37:13:    Copyright: (c) 2009-2014 Stanford University
17:37:13:       Author: Joseph Coffland <[email protected]>
17:37:13:         Args: --open-web-control
17:37:13:       Config: C:/Users/Folding02/AppData/Roaming/FAHClient/config.xml
17:37:13:******************************** Build ********************************
17:37:13:      Version: 7.4.4
17:37:13:         Date: Mar 4 2014
17:37:13:         Time: 20:26:54
17:37:13:      SVN Rev: 4130
17:37:13:       Branch: fah/trunk/client
17:37:13:     Compiler: Intel(R) C++ MSVC 1500 mode 1200
17:37:13:      Options: /TP /nologo /EHa /Qdiag-disable:4297,4103,1786,279 /Ox -arch:SSE
17:37:13:               /QaxSSE2,SSE3,SSSE3,SSE4.1,SSE4.2 /Qopenmp /Qrestrict /MT /Qmkl
17:37:13:     Platform: win32 XP
17:37:13:         Bits: 32
17:37:13:         Mode: Release
17:37:13:******************************* System ********************************
17:37:13:          CPU: Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @ 3.30GHz
17:37:13:       CPU ID: GenuineIntel Family 6 Model 42 Stepping 7
17:37:13:         CPUs: 4
17:37:13:       Memory: 7.96GiB
17:37:13:  Free Memory: 6.72GiB
17:37:13:      Threads: WINDOWS_THREADS
17:37:13:   OS Version: 6.1
17:37:13:  Has Battery: false
17:37:13:   On Battery: false
17:37:13:   UTC Offset: -5
17:37:13:          PID: 2184
17:37:13:          CWD: C:/Users/Folding02/AppData/Roaming/FAHClient
17:37:13:           OS: Windows 7 Professional
17:37:13:      OS Arch: AMD64
17:37:13:         GPUs: 1
17:37:13:        GPU 0: ATI:5 R575A [Radeon R7 250/HD 7700]
17:37:13:         CUDA: Not detected
17:37:13:Win32 Service: false
17:37:13:***********************************************************************
17:37:13:<config>
17:37:13:  <!-- Network -->
17:37:13:  <proxy v=':8080'/>
17:37:13:
17:37:13:  <!-- Slot Control -->
17:37:13:  <power v='full'/>
17:37:13:
17:37:13:  <!-- User Information -->
17:37:13:  <passkey v='********************************'/>
17:37:13:  <team v='32'/>
17:37:13:  <user v='JLK03F150'/>
17:37:13:
17:37:13:  <!-- Folding Slots -->
17:37:13:  <slot id='1' type='GPU'>
17:37:13:    <paused v='true'/>
17:37:13:  </slot>
17:37:13:</config>
17:37:13:Trying to access database...
17:37:13:Successfully acquired database lock
17:37:13:Enabled folding slot 01: PAUSED gpu:0:R575A [Radeon R7 250/HD 7700] (by user)
17:37:17:12:127.0.0.1:New Web connection
17:40:37:FS01:Unpaused
17:40:37:WU01:FS01:Starting
17:40:37:WU01:FS01:Running FahCore: "C:\Program Files (x86)\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe" C:/Users/Folding02/AppData/Roaming/FAHClient/cores/web.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/ATI/R600/Core_21.fah/FahCore_21.exe -dir 01 -suffix 01 -version 704 -lifeline 2184 -checkpoint 15 -gpu 0 -gpu-vendor ati
17:40:37:WU01:FS01:Started FahCore on PID 3476
17:40:37:WU01:FS01:Core PID:3496
17:40:37:WU01:FS01:FahCore 0x21 started
17:40:37:WU01:FS01:0x21:*********************** Log Started 2016-02-08T17:40:37Z ***********************
17:40:37:WU01:FS01:0x21:Project: 9209 (Run 0, Clone 85, Gen 20)
17:40:37:WU01:FS01:0x21:Unit: 0x00000042664f2dd055edef9bf37fdacb
17:40:37:WU01:FS01:0x21:CPU: 0x00000000000000000000000000000000
17:40:37:WU01:FS01:0x21:Machine: 1
17:40:37:WU01:FS01:0x21:Digital signatures verified
17:40:37:WU01:FS01:0x21:[email protected] GPU Core21 [email protected] Core
17:40:37:WU01:FS01:0x21:Version 0.0.17
17:41:11:WU01:FS01:0x21:Completed 0 out of 2500000 steps (0%)
17:41:11:WU01:FS01:0x21:Temperature control disabled. Requirements: single Nvidia GPU, tmax must be < 110 and twait >= 900
17:41:17:Saving configuration to config.xml
17:41:17:<config>
17:41:17:  <!-- Network -->
17:41:17:  <proxy v=':8080'/>
17:41:17:
17:41:17:  <!-- Slot Control -->
17:41:17:  <power v='full'/>
17:41:17:
17:41:17:  <!-- User Information -->
17:41:17:  <passkey v='********************************'/>
17:41:17:  <team v='32'/>
17:41:17:  <user v='JLK03F150'/>
17:41:17:
17:41:17:  <!-- Folding Slots -->
17:41:17:  <slot id='1' type='GPU'/>
17:41:17:</config>
18:17:37:WU01:FS01:0x21:Completed 25000 out of 2500000 steps (1%)

FahCore_21.jpg

- - - Updated - - -

This was added to the log after I restarted FAH.

Code:
21:52:09:WARNING:WU01:FS01:FahCore returned an unknown error code which probably indicates that it crashed
21:52:09:WARNING:WU01:FS01:FahCore returned: UNKNOWN_ENUM (127 = 0x7f)
21:52:09:WU01:FS01:Starting
21:52:09:WU01:FS01:Running FahCore: "C:\Program Files (x86)\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe" C:/Users/Folding02/AppData/Roaming/FAHClient/cores/web.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/ATI/R600/Core_21.fah/FahCore_21.exe -dir 01 -suffix 01 -version 704 -lifeline 2184 -checkpoint 15 -gpu 0 -gpu-vendor ati
21:52:09:WU01:FS01:Started FahCore on PID 1952
21:52:09:WU01:FS01:Core PID:2228
21:52:09:WU01:FS01:FahCore 0x21 started
 
Last edited:

Robert17

Premium Member
Joined
Feb 1, 2011
Crashes happen, it's part of the contract you signed. Sometimes you get a bad WU. Sometimes anything. But reading your logs and knowing that it restarted, well, give it another week.
 
OP
JLK03F150

JLK03F150

What have I done! Member
Joined
May 17, 2005
Location
Georgia
It's been about a week without completing anything & now fah fails immediately on startup. There seems to be other problems with my Windows 7 install too. This is a dedicated basement folder, it has no other use. I think I'm going to format & reinstall.
 

donuts

Member
Joined
Dec 5, 2006
Location
SC (now)
May apply, may not. A few passes of memtest may save you a whole lot of work.

My Rosetta crunchers displayed random "flakieness", failed ram on 1, failing HDDs on 2. One of the random rigs was a gpu folder also.
 
OP
JLK03F150

JLK03F150

What have I done! Member
Joined
May 17, 2005
Location
Georgia
I'll try that tonight... Now where's that CD of mine? Actually I think my copy is so old I need an updated ISO.
Thx
 

caddi daddi

Godzilla to ant hills
Joined
Jan 10, 2012
time for new sticks!!!
as for the driver i find the 13x-14.9 work best and some like the later, give both a try for a week or so and see which works best for your card.
 
OP
JLK03F150

JLK03F150

What have I done! Member
Joined
May 17, 2005
Location
Georgia
Yup, or get back to folding on 4gb if only one stick is bad. I think I'm going to try the 13.9 catalyst & see how that goes once I get back up running.

Hopefully the ram under warranty is the one not working. Lol

Edit: Up running on 4gb & catalyst 13.9. The new 4gb stick was throwing errors in Memtest86, so I'll get it swapped out when I find time to drive up to Microcenter.

Thanks Donuts!
 
Last edited: