• Welcome to Overclockers Forums! Join us to reply in threads, receive reduced ads, and to customize your site experience!

finally broke 13k with Geforce4 Ti4200 64MB Part II

Overclockers is supported by our readers. When you click a link to make a purchase, we may earn a commission. Learn More.

oops

Member
Joined
Jun 21, 2002
lol, I got V2.2 Corsair PC3200 replaced my V1.1 Corsair PC3200, seems the newer version can do better than older one, so I finally manage to get my 2.4B at 2.817GHZ stable with 3:4 ratio (RAM at 417MHZ ! ) with 2-6-3-3 with 2.65V, the processor is done with the lowest Vmode at 1.65V but no more inceasement in voltage.

now i got 13300 on 3dmark2001SE

it's here

http://service.madonion.com/compare?2k1=5112299
 
Last edited:

Maxvla

Senior Member
Joined
Jun 26, 2002
Location
OKC
oops said:
lol, I got V2.2 Corsair PC3200 replaced my V1.1 Corsair PC3200, seems the newer version can do better than older one, so I finally manage to get my 2.4B at 2.817GHZ stable with 3:4 ratio (RAM at 417MHZ ! ) with 2-6-3-3 with 2.65V, the processor is done with the lowest Vmode at 1.65V but no more inceasement in voltage.

now i got 13300 on 3dmark2001SE

it's here

http://service.madonion.com/compare?2k1=5112299
you will die a horrible death :D

but i only need 126marks to eclipse you :D
 
OP
oops

oops

Member
Joined
Jun 21, 2002
Re: Re: finally broke 13k with Geforce4 Ti4200 64MB Part II

Maxvla said:

you will die a horrible death :D
Too bad, I am too young to die



Maxvla said:

but i only need 126marks to eclipse you :D

and then I'll need only 1 more point to retake my place :)
 

Kato

Addicted Tweaker
Joined
Nov 29, 2001
Location
Toronto, Canada
Its all depends on the videocard ram. Normally the 64Mb version are equiped with 3.6ns ram, while the 128Mb version use the 4ns ram. But nowaday, the 128Mb versions have the same memory speed as the 64Mb series, so it shouldn't make a difference.

Heres mine with my old setup:D
 

Maxvla

Senior Member
Joined
Jun 26, 2002
Location
OKC
try again oops :D

http://service.madonion.com/compare?2k1=5115397

13656! :D

i actually lowered my clocks. i'll keep working on it. :) i bet there's more where that came from.

155/206 fsb/mem 319/630 video/vmem :)

that puts me on page 9.

i'm at 2472mhz since i need the memory bandwidth i hafta lower my cpu o/c.

btw. there is noone with a p4 ti4400 with a higher score with a lower mhz. the slowest ahead of me in 3dmarks is 2536mhz which is 60+mhz :D he's only 14 marks ahead of me to :)
 
Last edited:

Maxvla

Senior Member
Joined
Jun 26, 2002
Location
OKC
Re: Re: Re: finally broke 13k with Geforce4 Ti4200 64MB Part II

oops said:
I'll need only 1 more point to retake my place :)
now you will need 356 :)
 

Kato

Addicted Tweaker
Joined
Nov 29, 2001
Location
Toronto, Canada
DipStickTony said:
Wow you guys cream me :(...does it have anything to do with me still using the original 3dmark 2k1...I never upgraded to se...and I didnt even notice it.

http://service.madonion.com/compare?2k1=5115722My Score 12333

What memory timing are you running at? since yours is pc2100, I thing you are running relaxed timing, right? Ram timing can do alot on your score. Also upgrade to 2001se, its better if you want to compare scores with 2001se;)
 
OP
oops

oops

Member
Joined
Jun 21, 2002
Re: Re: Re: Re: finally broke 13k with Geforce4 Ti4200 64MB Part II

Maxvla said:

now you will need 356 :)

come on, why don't you run all the rest tests? worry about crash? :)

I always run full test for record.


And, 4 of the 7 game tests mine is actually higher......

Don't worry, just wait until next week, I am not putting my hope on this Ti4200 "3.5ns", and not the [email protected]

just a few more days :)

wait and see
 

Maxvla

Senior Member
Joined
Jun 26, 2002
Location
OKC
Re: Re: Re: Re: Re: finally broke 13k with Geforce4 Ti4200 64MB Part II

oops said:


come on, why don't you run all the rest tests? worry about crash? :)

I always run full test for record.


And, 4 of the 7 game tests mine is actually higher......

Don't worry, just wait until next week, I am not putting my hope on this Ti4200 "3.5ns", and not the [email protected]

just a few more days :)

wait and see
i will run all the tests later tonight. i just did that so i could test several times and it not take 5 hours.
 

DipStickTony

Member
Joined
Oct 16, 2002
Location
Madison Heights, MI
I dont have pc2100 ram !!! its pc3500 cas 2 ult. plat. geil....very nice stuff im running cas 2 2-5-2 1t.

Also i went to 3dmark2k1 se and now I get ~13197, my question is what the heck was tweaked for a 1950mhzxp and ti4200 to hit 14500.

Btw i dont do any of that 60hz refresh rate, and desktop at 640x480 and all those tweaks that add like 20 points each time to your score.
 
OP
oops

oops

Member
Joined
Jun 21, 2002
just helped another friend built a new computer. That Gainward Geforce4 Ti4600 has really nice RAM sink on it. ouch, my Gainward Ti4200 not only has no RAM sink, but also have some paper on it shows "Ti4200", and "keep it warm" at the same time.
 
OP
oops

oops

Member
Joined
Jun 21, 2002
next week.......when I get over 3GHZ and the Radeon 9700 Pro........you'll see :)
 
OP
oops

oops

Member
Joined
Jun 21, 2002
ok, I'll let you win for a few more days.

here is my latest score
but I always run the full test(not like you only run first half so it won't crash during the second half :)


also, the score are really depend on the 8.1 too much, that's the only one you beat me by 10fps, 4 of the 7 games my scores are better.

http://service.madonion.com/compare?2k1=5122148
 

Maxvla

Senior Member
Joined
Jun 26, 2002
Location
OKC
oops said:
ok, I'll let you win for a few more days.

here is my latest score
but I always run the full test(not like you only run first half so it won't crash during the second half :)


also, the score are really depend on the 8.1 too much, that's the only one you beat me by 10fps, 4 of the 7 games my scores are better.

http://service.madonion.com/compare?2k1=5122148
full test: http://service.madonion.com/compare?2k1=5123630

and i'm guessing the high detail tests are more cpu dependant. which is where you have quite an edge on me.