• Welcome to Overclockers Forums! Join us to reply in threads, receive reduced ads, and to customize your site experience!

How to fix my OC setting for FX-8350 on Gigabyte GA-970A-D3P

Overclockers is supported by our readers. When you click a link to make a purchase, we may earn a commission. Learn More.

orchid

New Member
Joined
Dec 25, 2017
Hi I'm fairly new to overclocking and have just started on my own. I want to achieve a clock rate of 4.4 - 4.5 GHz but so far I think I'm getting crap results.

Here are my specs:

- AMD FX-8350
- Cooler Master Hyper N520
- AMD 9 Series FX GA-970A-D3P
- XFX Raedon RX 580
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB)
- Corsair 620W PSU
- Windows 10 Pro 64-bit (on SanDisk Ultra Plus 256GB SATA 6.0GB/s)


So far the only things I've configured are:

- Disabled C1E, Cool & quiet, Core C6 State (I was told power saving features cause throttling)
- Enabled HPC mode
- Changed CPU clock ratio to 22 (4.42GHz)
- Changed voltage to 1.41 V

This is what CPU-Z shows before running Prime95:

qqrMUuU.png

This is what it shows immediately after running Prime95 (blend test) and the values stay this way as long as it runs:

53vxxtE.png

So, my guess is that if all was done correctly, the core speed should stay consistent at about 4400 MHz for a period of time without crashing?
For my voltage, anything lower than 1.4 V causes system to crash upon blend testing.
Is there anything I can do to fix this?

Thanks and Merry Xmas!
 
Last edited:

EarthDog

Gulper Nozzle Co-Owner
Joined
Dec 15, 2008
Location
Buckeyes!
Board is MEH... especially for overclocking that cpu...

Keep vrms cool is a start...

Have you read the guide in the amd section? Id check that out..
 

Mr.Scott

Beamed Me Up!
Joined
Jun 9, 2013
APM - disabled
Windows power plan set to high performance
Core boost disabled.