• Welcome to Overclockers Forums! Join us to reply in threads, receive reduced ads, and to customize your site experience!

network-internet speed Q?

Overclockers is supported by our readers. When you click a link to make a purchase, we may earn a commission. Learn More.

deathstar13

FSB FRIEK
Joined
Dec 24, 2001
ok i got my network all finished up. love it btw! thanks to oc members for the help.anyhow i thought id test my speed on the cable modom.
one pc is running the test while i listen to broadband radio on the second pc.i ran like 5 differant tests on several sites.

its showing over 1-4mb per second! dang.my cable never had this speed before.ive tested it as i test everything.altho i know its sunday evening and im sure the usuage on the net is low.

anyhow can the router or the network speed things up? mabey change packet sizes or optimized some settings. just seems funny its faster.any thing i figured slower since 2 pc's sharing one line.

any thoughts?
 
OP
deathstar13

deathstar13

FSB FRIEK
Joined
Dec 24, 2001

su root

Senior Member, --, I teach people how to read your
Joined
Aug 25, 2001
Location
Ontario, Canada
the router will add latency (lag), if anything, because it is another device that the data has to go through, so it should slow down your connection very slightly, and not speed it up.

What does your ISP say your speed is?
 
OP
deathstar13

deathstar13

FSB FRIEK
Joined
Dec 24, 2001
actually i cant find the speed they say i should get.
its roadrunner cable,threw time warner.
 

Malakai

New Member
Joined
Dec 13, 2001
Location
Fl
deathstar13 said:
actually i cant find the speed they say i should get.
its roadrunner cable,threw time warner.

depending on your location, those arent unheard of speeds.

i get 1.5-3m down depending on the time of day and internet congestion.
 

DDR-PIII

Disabled
Joined
Feb 16, 2002
Location
6p6
What are trying to get at ? are you complaing that you are getting good download speeds or what ?
 

Spec_Ops2087

Member
Joined
Jan 31, 2002
Location
NJ
A good way to speed things up (or atleast get better ping in games) is to set the MTU (normally in the router options) to 1500...that gave me a nice ping boost




Spec
 

Mike K

Member
Joined
Nov 22, 2001
Location
Chicago, Illinois
DDR-PIII said:
What are trying to get at ? are you complaing that you are getting good download speeds or what ?

I think he's asking why it is faster now because it was slower before. Is that right?
 
OP
deathstar13

deathstar13

FSB FRIEK
Joined
Dec 24, 2001
exactly mike.and im not complaining im asking how is it possable?
seems it would slow it down,not speed up the connection.

it seems all my router option are set at the siemens web site.
kinda odd but works.ya go there, they detect your router. you sign in with passwords.and then they flash the router.
very differant than anything ive done before.