• Welcome to Overclockers Forums! Join us to reply in threads, receive reduced ads, and to customize your site experience!

Pelts-2 loops-worth it?

Overclockers is supported by our readers. When you click a link to make a purchase, we may earn a commission. Learn More.

sandman001

Just Freeze It
Joined
Mar 11, 2003
Alright, in my quest for better cooling I'm going to pelts. I plan on a 226watt on cpu, and either an 80 or [email protected] on the gpu.

Now, my original plan was to have my loop go like this:

cpu->chevette heatercore->gpu->pump->BIX->cpu

Now, I'm thinking, two blocks, two rads, why not just go with two loops?

Would I see much benefit? the blocks are a maze 3-1 and either a Swifty MCW50-T or Maze 4-1 GPU. With 1/2" Id tubing.

Or, would I be better off to just invest in a better/more powerful pump? I've been eying a Mag3 if I do that.

Tell me what you think.
 

kouch

Member
Joined
Dec 5, 2003
Location
St. Louis, MO
I think it may just be best to go with 2 loops with two medium sized pumps instead of Mag 3 and one loop. I would think you would get better flow rate with two loops (depending on the pumps you use). I would ask around in the extreme cooling section though.
 
OP
S

sandman001

Just Freeze It
Joined
Mar 11, 2003
hmm....alright.

I already have a via aqua 1300, so I think I'll pick up another one of those once I get some cash.
 
OP
S

sandman001

Just Freeze It
Joined
Mar 11, 2003
I'm going to bump this one last time, just to see what other opinions I get.
 

Rokk1972

Member
Joined
Apr 12, 2003
Location
Great NorthWest
I have 2 rigs each running dual loops H2O systems. After I did this my temps dropped 5-6 degrees PM me with your email and I will send ya some pics
 

repilce

Member
Joined
Aug 1, 2003
Location
E600000 - E60000FF
I would DEFINATLEY go with 2 loops intead of one. if you get'n that much peilter action that water is gonna get warm! so you would either have to run two loops like you want or use one pump and run in PARRALEL, not in a series.! your GPU would get a beat'n try to cool that with that warm water coming from the CPU.. so yeh.. 2 loops :clap: :beer: :D
 
OP
S

sandman001

Just Freeze It
Joined
Mar 11, 2003
Replice, one loop in parrallel wouldn't work as well I don't think.

One block would get a lot hotter than the other.....

And Cathar I'm not really looking at a TEc chiller, and while I didn't read the whole thread (21 pages), that's all i saw.

Good site though, Too bad I had to register.
 

Cathar

Senior Member
Joined
Jun 8, 2002
Location
Melbourne, Australia
sandman001 said:
And Cathar I'm not really looking at a TEc chiller, and while I didn't read the whole thread (21 pages), that's all i saw.

Good site though, Too bad I had to register.

My apologies. When I saw two loops and TEC's, I had assumed that you meant a TEC chiller. :eek:
 
OP
S

sandman001

Just Freeze It
Joined
Mar 11, 2003
It's ok, interesting thread though.

What was that Drift program you used? I searched for it, but didn't find anything?

Do you have a link?