• Welcome to Overclockers Forums! Join us to reply in threads, receive reduced ads, and to customize your site experience!

Please tell me im WRONG

Overclockers is supported by our readers. When you click a link to make a purchase, we may earn a commission. Learn More.

oc jason

Senior Member
Joined
Feb 12, 2001
Location
Fayetteville, AR
I have a classic athlon 600-on the basic Gateway board (Jabil Kadoka) and i am posotive that i cannot overclock it-unless i get a GFD, and if i do what divisor do i need to set the L2 cache if im gonna run at 800+(1/3-1/2-2/5) because i know that with only 512k cache that if i dont adjust the L2 that it will be pointless after 700-750mhz due to the divisor-but mathlon can ix tha right???? (id like to hit 850, is that psossible) with my gear?
 

Pat

Member
Joined
Jan 22, 2001
Location
Near St. Louis
If your bios has the ability to change the FSB, then that is the only way to increase your speed without installing a GFD. Most can handle no higher than 110 or it becomes very unstable. it hten throws your PCI Clock system out of whack!

Pat
 

Maddman

R.I.P beloved friend to all
Joined
Dec 18, 2000
Location
Orlando, Florida
Reaching 800 or 850 all depends on the processor on the slot card, on my athlon classic it had a .25 cpu so it wasn't able to over clock far with out major cooling and voltage upping witch I wasn't to keen on myself. I believe the divisor on your cache should be 1/3 for 800 - 850 mhz the 2/5 was for the 1gig processors. You will need a GFD to change the multiplier on the chip and I think there is a utilities for changing the cache divider not to sure about that well hope that helps
 

Commited

Member
Joined
Feb 24, 2001
Whats GFD and where can i get it?
Will it work with a PIII 500 gateway that i cant overclock?
 
OP
oc jason

oc jason

Senior Member
Joined
Feb 12, 2001
Location
Fayetteville, AR
Commited (Mar 23, 2001 04:47 p.m.):
Whats GFD and where can i get it?
Will it work with a PIII 500 gateway that i cant overclock?

Yes it will work on your P3 500, you can get good ones at northwindcomputers.com of a freespeed ninja(a GFD)