• Welcome to Overclockers Forums! Join us to reply in threads, receive reduced ads, and to customize your site experience!

Plz Help..SB Live Mp3 Abit MB WinXP!!

Overclockers is supported by our readers. When you click a link to make a purchase, we may earn a commission. Learn More.

vtec96

Member
Joined
Feb 27, 2002
Location
FL
Ok, here is the problem:> I have SB Live Mp3 with the original drivers installed for over 3 months. Everything was fine: Music plays and sounds great, windows sounds good, etc. .....

Just recently I noticed that my MSN popup screens no longer had sound, only the pc speaker was beeping! I first checked the settings in MSN Messenger to see if any options changed, but nope, everything was fine!

Then when i went to CP, i found that my SB card was not listed as the defalut device and there was only one option, which was the one that is listed: Emu10KxAudio [D400]! I never heard of this or tried to install it!!

Next i got my orig SB CD, and reinstalled the drivers again. Well after like 1-2 reboots i seemed able to get it back on the list, and removed the Emu one!

Well just today, i realized this thing is back and Im not sure what is causing this?? How can a program change the default sound card/driver??

Any ideas on this one :eh?:
 
OP
vtec96

vtec96

Member
Joined
Feb 27, 2002
Location
FL
Ok, one more thing: When i try to play music, the sound is VERY VERY low...U can barely hear it at the same volume it was much louder before. I dont change the volume on the speakers.

Well here is a pic of the Control Panel SB settings: Maybe i need to remove the Legacy ones???