• Welcome to Overclockers Forums! Join us to reply in threads, receive reduced ads, and to customize your site experience!

Wanted: Creative Live Drive Drivers!!

Overclockers is supported by our readers. When you click a link to make a purchase, we may earn a commission. Learn More.

Lonely Raven

If you traded with me please leave me Heatware Sen
Joined
Feb 2, 2002
Location
Wheaton, IL
Wanted: Creative Live Drive Drivers!!

I never go the CD from the guy I bought both my SB Live!
Platinum with the Live Drive.

I'd really like to use the Remote control, but Soundblaster
doesn't seem to have the drivers available, only the UPGRADE.

Could someone hook me up with these drivers? Or point me
to a page that has them? I've been scouring the net all week,
and can only find general driver packs, minus the Remote!!

thanx~
 

zipp05

New Member
Joined
Aug 30, 2002
Location
san jose
I DID IT!!!!

TO ALL YOU LIVE! DRIVE USERS THAT INSTALLED XP AND CANT GET THAT **** WORKIN!!!!
that answer lies HERE!!! this works becuase i have been looking for a fix for my live platinum w/ live drive... and now its works w00t!!!!

for those who cant read the page...

Known issues in the Windows XP/2000 (released July 17, 2002)

Older Sound Blaster Live! Experience demo applications may not work properly when updated with the Live! DriverPack.
Creative Launcher is no longer installed at Startup. Users must use the program start menu to launch Sound Blaster Live! Applications.
Disapparing Live! Drive, Live! Drive IR, and Optical Digital I/O Boards. Creative Labs Harvey Fong made the following post in the forum about this issue
For instances where the Live! DriverPack has resulted in the Live!
Drive, Live! Drive IR, or Optical Digital I/O card not being recognized
after the software installation, our Technical Support department
recommends performing one or more of the following procedures for
recovery (but one at a time, don't do all six at once.)

-Change the speaker configurations in the Creative Surround Mixer,
toggle the option for "Digital Out Only".

-Reinstall the updated drivers over themselves.

-Power down the system, disconnect the Live! Drive or Digital I/O, then
boot into Windows. Power down again, and reattach the Live! Drive.
Restart windows.

-RUN CTZAPXX to uninstall the new drivers update, then reinstall the
original drivers. Ensure that the Live! Drive is functional. Power
down and detach the Live! Drive or Digital I/O. Restart the computer
into Windows and reinstall the update. After the system has restarted
with the new drivers, power down and reconnect the Live! Drive or
Digital I/O.

-Move the Sound Blaster Live! to another PCI slot.

-Reinstall the updated Remote Center, available as a separate download.



====by the way the one that worked for me was taking live drive off.. i realized i had the cord backwards make sure the black dot is closest to the sound card and then i installed the new livedrvpack1.exe at creative labs site... while still upplugged from the sound card install update with everything... restart while still plugged in... then turn off plug back in with BLACK DOT TWARDS THE CARD... and then should be installed w00t!!!