• Welcome to Overclockers Forums! Join us to reply in threads, receive reduced ads, and to customize your site experience!

What are your 59XX/XT/NU/U temps?

Overclockers is supported by our readers. When you click a link to make a purchase, we may earn a commission. Learn More.

Lord09

Member
Joined
May 17, 2003
I just put on a Zalman heatpipe cooler on my 5900XT ( 5950 bios OC'd to 475/900 :thup: ) and get ~38 idle and ~65 load temps.

I never ran the card with the stock cooler, so I was just wondering what kinda of idle and load temps people were getting. What's generally considered "safe" and does anyone know when the throttling kicks in? Is it temperature related?

Thanks alll...
 

copernicus

Member
Joined
Jan 10, 2004
i'm idle at 34c right now, never seen the load temp above 43, although i did replace my heatsink with a stock athlon xp sink with a copper core and a ttsf2.
max artifact free clocks in sig, everyday gaming at 475/975.
 

Camacho111

Member
Joined
Feb 26, 2004
Location
VA
how you monitor VC temps?

I have a 5900xt and after reading NVidia tech papers, temp can be monitored using the Display properties menus. But I don't see it.
 

MisterEd

Member
Joined
May 10, 2004
Location
Alabama
I have a PNY Verto GeForce FX5900.

Display Properties -> Settings -> Advanced -> GeForce FX5900
 

Attachments

  • DisplayPropertiesX.jpg
    DisplayPropertiesX.jpg
    37.5 KB · Views: 148

Nebulous

Señor Senior, Senior
Joined
Oct 11, 2002
Location
The Empire State
I've got a BFG FX5900XT flashed to a 5950 Ultra. No temp display here. i thought it was the bios that enabled/disabled it. I've flashed numerous bioses and still no temp display. i have no clue what my vga temp is.
 

MrBozack

Member
Joined
Apr 14, 2004
Location
Norfolk UK
I don't think the XFX or BFG 59xx series have temperature sensors on them unless it's an Ultra version. The one's I've seen didn't either ;'(
 

Camacho111

Member
Joined
Feb 26, 2004
Location
VA
MrBozack said:
I don't think the XFX or BFG 59xx series have temperature sensors on them unless it's an Ultra version. The one's I've seen didn't either ;'(
So really It all depends on the the Video Card makers BIOS too, I suppose.
 

copernicus

Member
Joined
Jan 10, 2004
Camacho111 said:
So really It all depends on the the Video Card makers BIOS too, I suppose.
no they just skimped on the sensor all together. lots of people have flashed with 5950 bios from lots of diff card manufacturers and still no temp readings.
 

buddhafumes

Member
Joined
Jun 3, 2004
My albatron fx 5900 epv runs fairly hot at around 50 idle. Its pretty hot here upstairs though, maybe 30 c (thats NOT the case temp, case maybe 37 or 38c idle) and the epv is no xt or se. No temp difference whether I overclock or not, the ambient temperature is probably the reason. The 5900epv right now without a flash can get up to 469/922.

So: ~50 idle, and 69 is the highest I've seen it go (right after back to back benchmarks then playing bfv)

EDIT: oh yeah I use stock cooling (which is pretty nice)
 

MrBozack

Member
Joined
Apr 14, 2004
Location
Norfolk UK
TooOneBee said:
My Gainward 5900XT doesn't show the temp. Any sw i can dl which would do that?

If the sensor properties aren't showing up, you probably haven't got a sensor on your AGP PCB.