• Welcome to Overclockers Forums! Join us to reply in threads, receive reduced ads, and to customize your site experience!

Why is my Geforce 2 MX400 sucking so bad?

Overclockers is supported by our readers. When you click a link to make a purchase, we may earn a commission. Learn More.

Paiynn

Member
Joined
Jul 8, 2001
I got 1300 and change from 3DMark2001 at 1024x768x16bit.
I have the latest Nvidia drivers and VIA drivers for my board. I ran the geforce tweaker and clicked the "fast" setting since I dont know what all that crap does. Someone mentioned Vsync being enabled and its not. I'm set for 4x in BIOS, I even have it running a bit OC at 175/175. The card is some generic Apollo. Other systems like mine had numbers in the 3000's. Any thoughts?
 

supraway

Member
Joined
Mar 28, 2001
Location
SLC, Utah
Hmm.. I have the Asus V7100/T Geforce2MX card, and with a Duron 800 @ 1073, I get about 2750 scores. That of course is extremely high, maybe even the highest score for a Geforce2MX on similar setups. Get latest drivers, disable V-sync. I have fastwrites disabled in BIOS, 4x AGP, overclock it a little, make sure you aren't sharing too many things on the IRQ for the card, etc.
 
OP
P

Paiynn

Member
Joined
Jul 8, 2001
I know fast writes are enabled in my bios, I'll go turn that off and see how she does.
 
OP
P

Paiynn

Member
Joined
Jul 8, 2001
1409 which is close to what I was before. I dont really play games so it isnt much of an issue. Glad I went and looked though cuz I still had my voltage up from when I was messing around the other day :)
 

TranceBear

Big Daddy Bear Senior
Joined
May 16, 2001
Location
Denver, CO
Paiynn (Jul 27, 2001 07:18 p.m.):
I got 1300 and change from 3DMark2001 at 1024x768x16bit.
I have the latest Nvidia drivers and VIA drivers for my board. I ran the geforce tweaker and clicked the "fast" setting since I dont know what all that crap does. Someone mentioned Vsync being enabled and its not. I'm set for 4x in BIOS, I even have it running a bit OC at 175/175. The card is some generic Apollo. Other systems like mine had numbers in the 3000's. Any thoughts?

You should be getting alot more than that, if it doesn't get better, I would RMA it. We are comparable in speeds and pretty much everything else, and look at mine running at 800x600 32bit
 
M

Me

Guest
For the money you spent on that mx card a voodoo 5500 would ofdefitnetly satisfy your FPS in games for 100 bucks .
 

Tomas

Member
Joined
Feb 3, 2001
Paiynn (Jul 27, 2001 07:18 p.m.):
I got 1300 and change from 3DMark2001 at 1024x768x16bit.
I have the latest Nvidia drivers and VIA drivers for my board. I ran the geforce tweaker and clicked the "fast" setting since I dont know what all that crap does. Someone mentioned Vsync being enabled and its not. I'm set for 4x in BIOS, I even have it running a bit OC at 175/175. The card is some generic Apollo. Other systems like mine had numbers in the 3000's. Any thoughts?

Win2k will also give some decreasing in 3dmark2001 scores.
 

samuknow

Member
Joined
Feb 19, 2001
Location
Indianapolis, IN
I have an MX 400 and the defsult core speed is 200. Did you reduce the core speed? That card should run 210/200 easily. Try that and see what happens..........
 
OP
P

Paiynn

Member
Joined
Jul 8, 2001
The Geforce tweeker program showed 143/143, I assumed thats what the default of the card is? I didnt really get into anything technical with the card, got it for free so I stuck it in there and went with it.