Notices

Overclockers Forums > Hardware > CPUs > Intel CPUs
Intel CPUs
Forum Jump

hi

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 03-30-03, 11:39 AM Thread Starter   #1
pwned2k
Member

 
pwned2k's Avatar 

Join Date: Mar 2003
Location: detroit

 
hi


ya im about to buy another P4, goin for the SL6EF at excaliberpc.com. i have a 1.8 C1 that i got out of a dell, but its a dud that only does 2.83 at default voltage and thats it with this retail 1.6A cooler. im using it with a P4PE.. the worst board ever. im selling the P4PE and the 1.8A to buy new goodies.

so you guys think ill have some luck with this 2.4 SL6EF if i get one? ill be using a old BD7 with it until some new springdale/canterwood arrive.

any input would be great.
pwned2k is offline   QUOTE Thanks
Old 03-30-03, 12:25 PM   #2
Don__1
Registered



Join Date: Mar 2003
Location: UK

 
A 1.8GHz CPU that does 2.83GHz at default voltage is not a dud !
Don__1 is offline   QUOTE Thanks
Old 03-30-03, 12:26 PM Thread Starter   #3
pwned2k
Member

 
pwned2k's Avatar 

Join Date: Mar 2003
Location: detroit

 
would a 2.53 oem/retail be better maybe? let a brotha know.

maybe my standards are high.. too high.
pwned2k is offline   QUOTE Thanks
Old 03-30-03, 12:35 PM   #4
Don__1
Registered



Join Date: Mar 2003
Location: UK

 
A 1.8 that does 2.4 is of course a much better chip !


A 2.53 might be ok. Trial and error is the the only test.

Some people get good overclocks others just get crap chips.
Don__1 is offline   QUOTE Thanks
Old 03-30-03, 01:39 PM Thread Starter   #5
pwned2k
Member

 
pwned2k's Avatar 

Join Date: Mar 2003
Location: detroit

 
dont really got the cash to just get another one if i get a dud.

since there is no frys in my area cause i live on the east, i cant just run up there and hand pick it.

i gotta order soon cause the person wants the stuff tommarow, so i gotta make a decision. so all you peeps with those 2.4B's and 2.53B's, holla back at me and give me advice. if not ill just a 2.4 SL6EF...
pwned2k is offline   QUOTE Thanks
Old 03-30-03, 02:24 PM   #6
gooseman
Member



Join Date: Feb 2002
Location: Little Rock, Arkansas

 
What speed are you looking to get out of a chip? Most of the SL6EF's seem to be hitting between 3.06 and 3.33 (roughly). I have one from excaliber that does 3.15 @stock voltage. Will do a little more if I bump it up.

__________________
HEAT

RIG
Asus P4B533-E
P4 2.4b@3.06 1.5v
1 GB Corsair XMS PC3200C2
ATI 9700 PRO
WD 80GB 7200RPM and IBM 30GB 7200RPM Hard Drives
Hercules Game Theater XP
gooseman is offline   QUOTE Thanks
Old 03-30-03, 03:02 PM Thread Starter   #7
pwned2k
Member

 
pwned2k's Avatar 

Join Date: Mar 2003
Location: detroit

 
i seriously wanna get the most that i can out of it, 3.3 24/7 would be fine. 3.5 is wut im really looking forward to, am i asking for too much? ill pick up a alpha 8942 to go with it, or we'll see what the retail cooler can do.
pwned2k is offline   QUOTE Thanks
Old 03-31-03, 01:12 AM   #8
tio
Member

 
tio's Avatar 

Join Date: Jan 2003
Location: Hyrule

 
Quote:
Originally posted by omfg
...3.5 is wut im really looking forward to, am i asking for too much?
Yes.

Unless you manage to pick up a multiple vid chip, like a 2.4 GHz-SL6RZ or a 2.53 GHz-SL6S2, I'm pretty certain you're not going to hit 3.5 GHz. You'd be lucky to get to 3.3 with a Sl6EF, but you'll probably be able to hit 3.0 - 3.1 with it.
tio is offline   QUOTE Thanks
Old 03-31-03, 07:40 AM   #9
aceton
Member

 
aceton's Avatar 

Join Date: Jan 2003
Location: Radom, POLAND

 
2.83 at default voltage is really nice oc MON!
mine isn't stable even at 1.7 voltage (1.78 in probe2)
another thing that my board sucks at more than 150 fsb
aceton is offline   QUOTE Thanks
Old 03-31-03, 08:18 AM   #10
Kingdom
Member

 
Kingdom's Avatar 

Join Date: Jun 2002
Location: Denmark

 
you wont hit 3.5 with air thats for sure, unless our extreme lucky, getting the 2.53 over 3ghz though wont be to much of a job, if you want 3.5 go buy or prometia or buy a 3.06ghz, dont set your hopes too high or else you will be dissapointed for sure.
Kingdom is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > CPUs > Intel CPUs
Intel CPUs
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 06:32 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?