Notices

Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > General GPU
General GPU
Forum Jump

´Performance difference between Kyro II and Geforce II Ultra?

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 06-19-02, 06:14 AM Thread Starter   #1
Celemine1Gig
Senior Member

 
Celemine1Gig's Avatar 

Join Date: Dec 2000
Location: Germany->Bavaria-> Augsburg

10 Year Badge
 
Question Performance difference between Kyro II and Geforce II Ultra?


Hi guys and gals,

I'm running a Kyro II 64MB card right now and I've got the chance to upgrade it to a Geforce II Ultra soon, for about 50$ (the est thing is that I can sell my Kyro II also for 50$, thus I won't pay a penny for the Geforce ).
Now I'd like to know what the peformance difference will be like on my Celeron 1000 Tualatin @1500 MHz machine.

Thx in advance

Ingo

__________________
Nothing to be seen here. Just move along people. ;-)

Last edited by Celemine1Gig; 06-19-02 at 08:36 AM.
Celemine1Gig is offline   QUOTE Thanks
Old 06-19-02, 01:23 PM   #2
Xaeron
Member

 
Xaeron's Avatar 

Join Date: Dec 2000
Location: Missouri

 
You should notice quite a difference... plus you drivers will be so much better when it comes to game support. I know, I just got rid of my kyro. I tried a friends GF2 GTS in my box and I could tell a speed difference between the kyro and the GTS.
Xaeron is offline   QUOTE Thanks
Old 06-19-02, 01:29 PM Thread Starter   #3
Celemine1Gig
Senior Member

 
Celemine1Gig's Avatar 

Join Date: Dec 2000
Location: Germany->Bavaria-> Augsburg

10 Year Badge
 
Talking


Thanks for your reply! In the menatime, I already took a look at the VGA-Chart at www.rivastation.com and saw that there's a huge performance difference between the two cards, with the Geforce II Ultra clearly in the lead.

I think I'll be happy, if the deal is done.

__________________
Nothing to be seen here. Just move along people. ;-)
Celemine1Gig is offline   QUOTE Thanks
Old 06-19-02, 02:34 PM   #4
garasaki
Member



Join Date: May 2002
Location: Ely, IA

 
Hey, from a fellow kyro 2 owner, thanks for the link to that chart!
garasaki is offline   QUOTE Thanks
Old 06-19-02, 03:47 PM   #5
Angry

 
Angry's Avatar 

Join Date: Feb 2001
Location: Bluefield, WV

10 Year Badge
 
Ive seen the card beat a Gf2 ultra in FPS, but it gives poor 3dmarks because of its tile based rendering and no hardware T&L support...

Just thought I'd point out what Ive seen...

__________________

Main Rig.....................Game Server............................................ Media Server..............Untangle................Nvidia Shield
Core i3 2100 ....... ........Phenom II X4 965 w/CM Hyper 612.............Athlon II X4 620....... Athlon X2 2350-BE....... Android 4.4.2
MSI P67A-GD65 ..............GA-890GPA-UD3H.....................................Biostar A780L3G...........MSI 785GTM-45..........16gb mSDHC
G.Skill 1333 4x2gb............16gb Partriot S5 1333................................4gb DDR3 1333...........4gb OCZ DDR2 1066
EVGA GTX 670 ....................EVGA GTX275
60gb OCZ Summit.................4x250gb WD RE Raid0
ViewSonic VX2453mh-LED
Angry is offline Benching Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 06-19-02, 03:47 PM   #6
JokerHCG
Member

 
JokerHCG's Avatar 

Join Date: May 2002
Location: TN, USA

 
The difference that you get may not be that great. The reason for this is that the Kyro II scales extremely well with CPU speed so depending on the game you may or may not get an increase. I would hold off in getting the GF2 Ultra and save it for at least a Geforce3/Radeon 8500. For now you should get some better cooling, perform a voltage mod, and overclock your Kyro II.
JokerHCG is offline   QUOTE Thanks
Old 06-19-02, 04:03 PM   #7
funnyperson1
Senior Member

 
funnyperson1's Avatar 

Join Date: Jun 2001
Location: Northern VA

10 Year Badge
 
yes, because 3dmark was pretty much designed for Nvidia cards, the KyroII scores badly....however in REAL GAMES....i dont think you will see too much of a difference, not one worth 50$ anyway...

__________________

"Strong with the fold this boy is, fold you must"-NASSoccer
its a shame you cant ban people for being ignorant fanboys....
My Heatware
[Gigabyte MA790X-UDP4][PHII 940BE][Thermalright Ultra90][2x2GB OCZ Reaper HPC][Palit HD4850][Enhance 5150GH][Windows 7,Ubuntu 12.04]
funnyperson1 is offline   QUOTE Thanks
Old 06-19-02, 04:17 PM   #8
TruckChase!
Member

 
TruckChase!'s Avatar 

Join Date: Dec 2001
Location: Minnesota, US

 
I noticed no real-world performance differance in 90% of games on a Kyro 2 vs. a GF2. In fact, I prefered the Kyro 2 because I liked it's 32 bit display better and it ran UT quicker.

I'd save your 50 bux for a better card.. something with a vertex shader.

__________________
C2D (WK 27"A")on ASUS P5B-E
3483Mhz/387Mhz FSB 1.454Vcore(Load Actual) 1.575(set)
Crucial PC-8500 2GB @ 967Mhz 5-5-4-12 2.1Vmem
ATI x1900XTX @ 739/1700 1.48Vgpu/2.12Vmem
150GB WD Raptor SATA HD
OCZ PowerStream 520w PS
Audigy X-Fi "Fatal1ty" UGH I can't stand endorsements...
Watercooled CPU/GPU; Mix of Danger Den and homebrew components
and the best monitor ever made:)
http://www.bf2player.com/sig/3295585-912.png
TruckChase! is offline   QUOTE Thanks
Old 06-19-02, 04:38 PM   #9
garasaki
Member



Join Date: May 2002
Location: Ely, IA

 
Yeah, you can get an R8500 for 100 bucks from newegg right now...seems like a steal...
garasaki is offline   QUOTE Thanks
Old 06-19-02, 05:36 PM   #10
Xaeron
Member

 
Xaeron's Avatar 

Join Date: Dec 2000
Location: Missouri

 
Well if his location is accurate then I don't think he can order from newegg.
Xaeron is offline   QUOTE Thanks
Old 06-19-02, 05:59 PM   #11
cullam3n

 
cullam3n's Avatar 

Join Date: Apr 2002
Location: San Antonio, TX

10 Year Badge
 
Try this chart:

http://www.tomshardware.com/newsletter/vol2/15/vga.html

kyro - 175/175 SDR
gf2 ultra - 250/460 DDR

Yes I think you would notice a difference.

-PC

__________________
Main - i5 3570K 4.8ghz | eVGA Z77 FTW | 2x GTX 670 2GB | 16GB DDR3 2133 | Toshiba Q-series 256GB | XFX 850w Black
HTPC - Pentium G630 | Intel DH77EB | GT 620 | 4GB DDR3 1333 | OCZ Agility 3 60GB | Silverstone ST50F-P
Big Screen Gaming - i5 2500K 4.4ghz | ASRock P67 Extreme4 | GTX 650 Ti BOOST | 8GB DDR3 2133 | Momentus XT 500GB | Corsair CX500
Travel - UX32VD-DH71 | i7 3517U | 10GB DDR3 1600 | GT 620M --Ultrabook life
13U Rack - Full of goodies...

HeatWare
cullam3n is offline Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 06-19-02, 06:05 PM   #12
JokerHCG
Member

 
JokerHCG's Avatar 

Join Date: May 2002
Location: TN, USA

 
Again, it depends on the games you play.

http://www.anandtech.com/showdoc.html?i=1580

btw, Cullam3n, what games are do you play?
JokerHCG is offline   QUOTE Thanks
Old 06-19-02, 07:01 PM   #13
garasaki
Member



Join Date: May 2002
Location: Ely, IA

 
Opps, Er ist aus Deutchland (please excuse the poor german...)

I didn't realize that. He should still be able to find some decent deals out there for more sophisticated graphics cards at pretty remarkable prices though...I'm with those that say wait and save some pennies up! errr...i mean "marks" up
garasaki is offline   QUOTE Thanks
Old 06-19-02, 10:43 PM   #14
Xaeron
Member

 
Xaeron's Avatar 

Join Date: Dec 2000
Location: Missouri

 
I agree... why don't you just save up some pennies and get yourself a Geforce 3 or 4 or a 8500?
Xaeron is offline   QUOTE Thanks
Old 06-19-02, 10:57 PM   #15
funnyperson1
Senior Member

 
funnyperson1's Avatar 

Join Date: Jun 2001
Location: Northern VA

10 Year Badge
 
Quote:
Originally posted by Cullam3n
Try this chart:

http://www.tomshardware.com/newsletter/vol2/15/vga.html

kyro - 175/175 SDR
gf2 ultra - 250/460 DDR

Yes I think you would notice a difference.

-PC
the efficiency of the tile based rendering system makes comparing clock speeds inaccurate....thats like saying that an Athlon 1.4 is slower than a P4 1.6 when we all know it isnt...

__________________

"Strong with the fold this boy is, fold you must"-NASSoccer
its a shame you cant ban people for being ignorant fanboys....
My Heatware
[Gigabyte MA790X-UDP4][PHII 940BE][Thermalright Ultra90][2x2GB OCZ Reaper HPC][Palit HD4850][Enhance 5150GH][Windows 7,Ubuntu 12.04]
funnyperson1 is offline   QUOTE Thanks
Old 06-20-02, 05:49 AM Thread Starter   #16
Celemine1Gig
Senior Member

 
Celemine1Gig's Avatar 

Join Date: Dec 2000
Location: Germany->Bavaria-> Augsburg

10 Year Badge
 
Talking


Well, I agree with all of you. Every of these posts is right in some way, but I'll mainly play Max Payne, GTA3, RTCW and so on and these games are really faster on the GF2 Ultra!

But the most important fact, that makes me perform this upgrade, is that it won't cost me a penny because I'll buy the GF2 Ultra for 50 bucks, and then I'll sell my Kyro II on eBay for the same 50 bucks! So all in all I'll have a faster card without paying one dollar!

BTW, @garasaki:
"Opps, Er ist aus Deutchland (please excuse the poor german...)"

No need to apologize! The sentence was written in completely correct German. Sounds just like it would be your mother tongue

__________________
Nothing to be seen here. Just move along people. ;-)
Celemine1Gig is offline   QUOTE Thanks
Old 06-20-02, 07:12 AM   #17
garasaki
Member



Join Date: May 2002
Location: Ely, IA

 
Gee thanks! Ich spreche deutsch, aber nict sehr gut...

Its funny how everyone (or at least I did) totally missed to zero cost to you part. But I still think you might be better off to get a more advanced card, even though you'll have to drop 50 to 100 bucks on it...I think it'll be worth it in the long run...
garasaki is offline   QUOTE Thanks
Old 06-20-02, 08:52 AM Thread Starter   #18
Celemine1Gig
Senior Member

 
Celemine1Gig's Avatar 

Join Date: Dec 2000
Location: Germany->Bavaria-> Augsburg

10 Year Badge
 
Talking


Yes, I agree, that if you consider long term usage, than another/better card would be the way to go, but my current box will soon be only my secondary system and I'll build a new primary PC with, I think a GF4 TI 4200 and a Tualatin Celeron 1000@1666MHz+?? (or maybe a P4 1.6GHz@? NW, I dunno).

So in my opinion, the Geforce 2 Ultra will be more than enough for the secondary box with the Celeron Tualatin at 1,5GHz!

Thanks though for all your replies!

And again @garasaki:
I'm impressed, your German is really good(if one considers that it's not very likely that you use it everyday).
This sentence again was written in correct German.
"Ich spreche deutsch, aber nict sehr gut..."
No fault, besides the tiny mistake, that "nicht" is written with "ch", but I think that was only a typo!

BTW, is my English more or less correct??? I ask, because I chose English as one of my primary subjects at school, and it's very important for my graduation. So I always try to improve my English, to get better marks(and of course to be able to comment everything here in the forums).

__________________
Nothing to be seen here. Just move along people. ;-)
Celemine1Gig is offline   QUOTE Thanks
Old 06-20-02, 08:58 AM   #19
garasaki
Member



Join Date: May 2002
Location: Ely, IA

 
Well, I just went back thru your posts and looked for any signs of bad english...couldn't find anything! Perfect grammar and all! I mean, if I looked REAL close, I could tell that you're "not from around here" just because of a few of the phrases you use, but I could only tell by looking real close. And I'm sure technical conversation has to be challenging for someone who hasn't spoken english their whole lives!

I took german in high school, 4 years ago...and haven't really spoken any since...I can only recall a few short phrases...and I never really knew all that much to begin with!
garasaki is offline   QUOTE Thanks
Old 06-20-02, 09:13 AM Thread Starter   #20
Celemine1Gig
Senior Member

 
Celemine1Gig's Avatar 

Join Date: Dec 2000
Location: Germany->Bavaria-> Augsburg

10 Year Badge
 
Thanks! That really strengthens my self confidence !

I have to admit that it's much harder to learn German(of course only if you're not a native speaker ) than to learn English or for example French, because the German grammar is so difficult. So if I wasn't a native speaker, had learned German at school and hadn't spoken a German word for 4 years, I doubt that I would be able to say one correct sentence.

__________________
Nothing to be seen here. Just move along people. ;-)

Last edited by Celemine1Gig; 06-20-02 at 09:59 AM.
Celemine1Gig is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > General GPU
General GPU
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 11:27 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?