Notices

Overclockers Forums > Hardware > Motherboards > AMD Motherboards
AMD Motherboards
Forum Jump

sata questions

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 03-28-04, 07:27 PM Thread Starter   #1
Entimann
Registered



Join Date: Mar 2004

 
sata questions


i have one harddrive and i want to hook it up using sata. do i have to enable the Serial ATA controller or do i just choose serial ata as the first boot device in the advanced bios features? or do i have to do both?

and i'm using tictacs D22 A1BK R2-TURBO sata4247.
Entimann is offline   QUOTE Thanks
Overclockers Approved
Which motherboard should you buy? Get the final word here. Check out the latest Overclockers reviews:
ASRock Z77 OC Formula Motherboard Review

ASRock teamed up with overclocker Nick Shih to make a high-end overclocking-based, yet functional for all users, motherboard named the Z77 OC Formula. It appears they have achieved it. Read More.

Get it at NewEgg for $239.99
ASUS Maximus V Formula Motherboard

The Maximus V Formula is part of the ROG (Republic of Gamers) series of motherboards, which in itself brings a high level of expectation. It's a no brainer, Overclockers Approved! Read more.

Get it at NewEgg for $279.99
Old 03-28-04, 07:30 PM   #2
johan851
Insatiably Malcontent
Senior Member

 
johan851's Avatar 

Join Date: Jul 2002
Location: Seattle, WA

10 Year Badge
 
First you need to enable the SATA controller and reboot. Then Windows will detect it, and you'll need to install drivers for it. Following that, shut it down and hook up the SATA adapter.

If you don't have the drivers and stuff WinXP won't...see itself, i guess, on the SATA controller.

__________________
ASRock Z68 Extreme3 Gen3 | 2500K @ 4.6GHz | 2x4GB Samsung DDR3 | GTX 750 Ti 2GB
120GB Crucial M4 | 2x 2TB Samsung F4 | Seasonic S12 600w
y2 DAC --> Custom M^3 --> Custom LM3875 ChipAmp --> Modula MTs
Dual Dell 2007WFP | Watercooled
johan851 is offline   QUOTE Thanks
Old 03-28-04, 07:40 PM Thread Starter   #3
Entimann
Registered



Join Date: Mar 2004

 
so i have to enable it in device manager then reboot. then turn off, hook it up and set it up in the bios?
Entimann is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Motherboards > AMD Motherboards
AMD Motherboards
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 09:19 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?