• Welcome to Overclockers Forums! Join us to reply in threads, receive reduced ads, and to customize your site experience!

A7N8X-E Deluxe cant get over 166FSB

Overclockers is supported by our readers. When you click a link to make a purchase, we may earn a commission. Learn More.

TheCor4D

Member
Joined
Aug 8, 2002
:bang head :bang head

Well i was extremely disappointed with Asus when i got this board. I have the same setup I had with my Abit NF7-s 2.0 (my waterblock had a leak and fried my board :( so i thought i would try something new).

With my NF7-s i was able to have 200 FSB with my mobile 2600+ AXMG2600FQQ4C, stock voltage, actualy i was even able to under volt it a little (didnt leave it undervolted, but was able to do it). Now with this board i cant get it over 166. Does this board not have pci lock and kill my bus when i set it to 200?

Any help would be greatly appreciated, specs below

AMD 2600+ mobile barton
Asus A7N8X-E Deluxe (bought it 7/6/05)
Corsair XMS 2x512mb (in dual channel 2&3)
Maxtor 160gb sata (main - I hate this damn drive, too hot, too loud, too slow)
WD 120gb sata (storage drive)
NEC dvd burner
9800pro (tomorrow it will be 6800GT)
cooled with water, running around 36/38 (idle/load)

Needless to say im about ready to throw this piece of crap board out the window and search around for another NF7-s or better yet upgrade to A64 (sucks that i just bought the 6800gt card though :p)
 

buraz

Registered
Joined
Aug 18, 2005
well my Asus got burned so I am not shore if I remember correctly....but there is a jumper on the board for FSB chek it...

I had t-breed xp and my fsb was set to 200

What BIOS do you use?
 
OP
TheCor4D

TheCor4D

Member
Joined
Aug 8, 2002
im using the latest ones, 1013 i think, i cant remember off the top of my head.

I just looked in the manual about the FSB jumper and right now it is on default jumper which says "FSB 400mhz, 333mhz, or 266mhz" the other setting (pins 2/3) says "Support for 200mhz only"

So it is on the right jumper setting.

I even have my ram timing pretty loose set to 3-3-3-11 also tried 3-3-3-8 and none of those seem to work.....
 

ThePCGuy

Member
Joined
Apr 21, 2003
The board is definently capable of 200Mhz FSB. I have been running my 2500+ Barton at 2.2Ghz (11x200) since Dec. of 2003. If you are going to toss the board in the trash I'd love to take it off your hands :).

- Jim
 

gammite

Registered
Joined
Aug 5, 2005
my asus a7n8x-e deluxe runs great. i think that you have a setting jacked somewhere.

specs:

amd 2500 mobile oc'ed @ 12x200.5 / vcore @1.7
a7n8x-e deluxe running win xp pro sp2
2x512 of 3200 in dual channel (corsair)
timings 2.5-3-3-8 [email protected]
ati 9800 pro - oc'ed 413/363
400 watt power supply
cpu air cooling, intake and exhaust case fans

htf2500.jpg
 

gammite

Registered
Joined
Aug 5, 2005
since you really did not offer any real specifics after thinking about your situation, i have a thought.

try setting everything in your bios manually. nothing by auto or speed and see what happens.....
 

RJARRRPCGP

Member
Joined
May 30, 2004
I was able to get 195 mhz with an old T-bred B 2000+, 512 MB Kingston PC2700 with Infineon chips and BIOS 1009, before I returned the motherboard. (not because of motherboard problems)