• Welcome to Overclockers Forums! Join us to reply in threads, receive reduced ads, and to customize your site experience!

New build won't boot to post

Overclockers is supported by our readers. When you click a link to make a purchase, we may earn a commission. Learn More.

Mattstermh2

Registered
Joined
Oct 16, 2016
Ordered barebones from magic micro. I installed my own PSU, GPU, RAM and SSD.
I sent the machine back to them with my parts, they tested it and they replaced the mobo and processor.

I got the machine back, boot it up, and have the same problem. I turn it on, it restarts once, and then stays on but doesn't boot to post, just a black screen. Mobo doesn't have a sound card so I can't get any beep codes.

I tried 3 different PSUs, without the GPU plugged in, I removed the SSD, tried 2 different types of RAM, and they replaced the motherboard, cpu and heatsink. Not sure what else to try other than send it back and get my refund.

MOTHERBOARD: GIGABYTE Z170M-D3H
CPU:Intel i5 6600k
GPU: GTX 970
PSU: thermaltake tr2-600nl2nc
SSD: https://www.amazon.com/gp/product/B01F9G414U/ref=oh_aui_detailpage_o08_s00?ie=UTF8&psc=1
RAM: Ballistix Sport LT 8GB Single DDR4 2400 MT/s (PC4-19200) DIMM 288-Pin - BLS8G4D240FSB https://www.amazon.com/gp/product/B00UFBZOVE/ref=oh_aui_detailpage_o05_s00?ie=UTF8&psc=1 and corsair vengeance lpx ddr4 ( https://primenow.amazon.com/dp/B014...29US&sr=1-0&ref_=pn_sr_sg_0_img_AKGQAC2GM29US )
 
Last edited:

Suppressor1137

Member
Joined
May 4, 2011
Need additional information:

What does the barebones consist of?

You had the following hardware to plug into the system:

PSU - 600w. What brand? Model? Just need to know what we are working with.

GPU - GTX 970 and attempted to use onboard of I5 6500

RAM - DDR4 RAM, Speed? Timings? May be too fast for mobo supplied

SSD - 128 gb ssd. What brand? Model?

Mobo - Unknown. Z170? Z270? Asus? Zotac? MSI?? We need the full info on this board. It could be a Z270, and have a bios incompatibility with the 6500.

CPU - I5 6500. K series?

To me, after the steps you described as having taken, I believe the issue lies with the motherboard.

Sometimes companies do minimal testing and send out quickly.
 
OP
M

Mattstermh2

Registered
Joined
Oct 16, 2016
Need additional information:

What does the barebones consist of?

You had the following hardware to plug into the system:

PSU - 600w. What brand? Model? Just need to know what we are working with.

GPU - GTX 970 and attempted to use onboard of I5 6500

RAM - DDR4 RAM, Speed? Timings? May be too fast for mobo supplied

SSD - 128 gb ssd. What brand? Model?

Mobo - Unknown. Z170? Z270? Asus? Zotac? MSI?? We need the full info on this board. It could be a Z270, and have a bios incompatibility with the 6500.

CPU - I5 6500. K series?

To me, after the steps you described as having taken, I believe the issue lies with the motherboard.

Sometimes companies do minimal testing and send out quickly.

MOTHERBOARD: GIGABYTE Z170M-D3H
CPU:Intel i5 6600k
GPU: GTX 970
PSU: thermaltake tr2-600nl2nc
SSD: https://www.amazon.com/gp/product/B01F9G414U/ref=oh_aui_detailpage_o08_s00?ie=UTF8&psc=1
RAM: Ballistix Sport LT 8GB Single DDR4 2400 MT/s (PC4-19200) DIMM 288-Pin - BLS8G4D240FSB https://www.amazon.com/gp/product/B00UFBZOVE/ref=oh_aui_detailpage_o05_s00?ie=UTF8&psc=1 and corsair vengeance lpx ddr4 ( https://primenow.amazon.com/dp/B014...29US&sr=1-0&ref_=pn_sr_sg_0_img_AKGQAC2GM29US )
 
Last edited: