• Welcome to Overclockers Forums! Join us to reply in threads, receive reduced ads, and to customize your site experience!

asus pc probe

Overclockers is supported by our readers. When you click a link to make a purchase, we may earn a commission. Learn More.

dRagOOn101

Member
Joined
Jun 27, 2002
Location
Cali
My Asus PC Probe keeps reporting CPU fan failures for 2-3 second intervals.. even though it seems as though the fan is fine.. is this a common problem u guys have seen?
 

leathersmt

Member
Joined
Sep 29, 2002
Location
Sacramento
i JUST INSTALLED A NEW MB AND A FEW OTHER THINGS, AND THE PC PROPE IS USELESS,
it started out with me being told that the temps where all normal, now all the temps are not even reading...... I had a fit when I heard it repeating before , cpu overheating, then tonight, cpu fan below threshold, .....comeon, it is a VOLCANO 7+ and I can hear the roar....... what is up with this thing anyway.......
 

MasterHerrm

Registered
Joined
Oct 27, 2002
Location
Germany
I've got the same problem, but I dont know why. And when I run SiSoft Sandra and go to Mainboard Information, the Probe tells me for a Moment totally wrong things for Example: Vcore 11,328V.
Very crazy...
 
OP
dRagOOn101

dRagOOn101

Member
Joined
Jun 27, 2002
Location
Cali
that sucks..

if it keeps giving false failures.. the thing is pointless...

I get occassional spikes that say 35101 RPM and drops that say -35185 RPM, etc.. i'd email asus but it took them 3 weeks to get back to me last time. maybe there's a new version...
 

Maximouse

Member
Joined
Aug 15, 2002
Location
Toronto, Canada
dRagOOn101 said:
My Asus PC Probe keeps reporting CPU fan failures for 2-3 second intervals.. even though it seems as though the fan is fine.. is this a common problem u guys have seen?

Had that problem with a thermaltake fan installed on my AX7.

Something inside the fan burned out. The readings would be ok then drop to zero occasionally. The fan still spun. Finally it showed zero rpm all the time and I ended up replacing it.

Thats the second fan that failed which I cut the sensor off of. The first burned out completly.
 

Gogeta_787

Registered
Joined
Aug 6, 2002
Probe is ok with me

I had the asus pc rpobe for years now, have it on my celeron 433 system. it alwayz ran fine and was alwayz very useful, way more useful than my **** gigabyte easy tune. i wish gigabyte had pc probe. anywayz i recorded my temps for years with no problem, even with my "older" version of pc probe.


-GoGeta
 

lightbulb8817

Member
Joined
Sep 14, 2002
Location
My igloo
The only problem I had with asus probe was that it read 40C all the time. Soon afterwards, people told me to download the latest version and that should fix it. Well... it did. I'm using version 2.17.00. Great program.
Good luck
 

asw7576

Member
Joined
Jan 7, 2002
Location
Jakarta
Mine is okay...

My mobo is Asus P4PE, and Asus PC Probe is working as expected. Maybe you should use the latest version of it.
 

Jola

Registered
Joined
Sep 6, 2002
I've occasionally had random nonsensical warnings from Probe. This has happened with various OS and motherboards.

I get it sometimes (let's say once a month) on my P4B533-V with the latest versions. The software is generally useful, but obviously still has some bugs.
 

Acko

Member
Joined
Oct 30, 2001
Location
UK
Just to let you know that 1807 is out now. I`m trying it out, no probs. so far.

Acko